iltasyazilim
FD Üye
Fırında Soslu Kaşarlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
*4, 5 dal pırasa
*2 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşıgı biber salçası
*1 litre su
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kimyon, karabiber, pulbiber
Beşamel Sos İçin;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber, tuz
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Fırında Soslu Kaşarlı Pırasa Tarifi Yapılışı Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğruyoruz Ardından patates ve havucu kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Sonra kaynayan suyun içine pırasayı, havucu, patatesi atıp yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz Zeytinyağı ekledigimiz bir tencerede soğanı pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz ardından haşlanmış malzemelerimizi tencereye katıyoruz ve bir iki dk daha soteledikten sonra bir borcama boşaltıyoruz
Besamel sosu hazırlamak için tereyağı bir tencerede eritiyoruz ve unu ilave edip iki dk kavuruyoruz Un kavrulunca da yavaş yavaş sütü ekleyip hızlıca çırpıcı ile karıştırıyoruz Sos bir iki dk kaynadıktan sonra altını kapatıp karabiber ve tuz ilave edip soğumadan borcamdaki malzemelerin üstüne aktarıyoruz Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine serpip 220 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca da yemeğimizi servis ediyoruz Afiyet olsun
*4, 5 dal pırasa
*2 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşıgı biber salçası
*1 litre su
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kimyon, karabiber, pulbiber
Beşamel Sos İçin;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber, tuz
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Fırında Soslu Kaşarlı Pırasa Tarifi Yapılışı Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğruyoruz Ardından patates ve havucu kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Sonra kaynayan suyun içine pırasayı, havucu, patatesi atıp yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz Zeytinyağı ekledigimiz bir tencerede soğanı pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz ardından haşlanmış malzemelerimizi tencereye katıyoruz ve bir iki dk daha soteledikten sonra bir borcama boşaltıyoruz
Besamel sosu hazırlamak için tereyağı bir tencerede eritiyoruz ve unu ilave edip iki dk kavuruyoruz Un kavrulunca da yavaş yavaş sütü ekleyip hızlıca çırpıcı ile karıştırıyoruz Sos bir iki dk kaynadıktan sonra altını kapatıp karabiber ve tuz ilave edip soğumadan borcamdaki malzemelerin üstüne aktarıyoruz Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine serpip 220 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca da yemeğimizi servis ediyoruz Afiyet olsun