iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 adet tavuk budu
2 adet domates
4 adet patates
3 adet orta boy soğan (Eğer arpacık soğanınız varsa 7 veya 8 adet)
1 baş sarımsak
6 adet ince tatlı biber
4 adet ince acı biber
13 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon
Sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
15 su bardağı sıcak su
5 adet ince kıyılmış maydanoz
2 dal çok ince kıyılmaz fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığına yakın kimyon ( İsteğe bağlı)
Hazırlanışı
Tavuk budunu güzelce yıkayıp süzelim Tüyleri varsa ateşte ütelim Sonra bir kaba alalım Limonun suyunda biraz ovalım şimdi patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve daire şeklinde serçe parmak kalınlığında keselim Geniş ve derin bir kaba koyalım Soğanları da kabaklarını soyup serçe parmak kalınlığında kesip kaba ekleyelim Sarımsakları da kabaklarından ayırıp boyuna ortadan ikiye bölüp kaba ekleyelim tatlı biberleri de ortadan ikiye bölelim Acı biberleri ise bir kürdan yardımı ile birer delik açalım ve kaba ekleyeyim Son olarak da domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım Üzerine sıvı yağı ekleyip harmanlayalım Fırın tepsisini hafif yağlayıp önce harmanladığımız malzemeleri ekleyip sonra aralarını butları yerleştirelim bir kenara koyalım başka bir kaba domates salçasını biber salçasını suyu koyup ezelim Sonra karabiber, pul biber, tuz, maydanoz, fesleğen ve kimyonu ekleyip iyice karıştıralım Sosu hazırladığımız fırın tepsisine gezdirerek dökelim Tavuk budunun üzerine fazla gelmesin son olarak tereyağını parçalayıp butların üzerine koyalım önceden ısıtınmış 190 derece deki fırına sürelim yaklaşık 50 dk pişirin
Not:Fırından fırına değişebilir siz bakarsanız anlarsınız Birde Ben 15 dakika da bir butları maşa yardımı ile çevirdim iki tarafı da pişsin diye Üsteki malzemelerine çevirebilirsiniz
Afiyet olsun
6 adet tavuk budu
2 adet domates
4 adet patates
3 adet orta boy soğan (Eğer arpacık soğanınız varsa 7 veya 8 adet)
1 baş sarımsak
6 adet ince tatlı biber
4 adet ince acı biber
13 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon
Sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
15 su bardağı sıcak su
5 adet ince kıyılmış maydanoz
2 dal çok ince kıyılmaz fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığına yakın kimyon ( İsteğe bağlı)
Hazırlanışı
Tavuk budunu güzelce yıkayıp süzelim Tüyleri varsa ateşte ütelim Sonra bir kaba alalım Limonun suyunda biraz ovalım şimdi patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve daire şeklinde serçe parmak kalınlığında keselim Geniş ve derin bir kaba koyalım Soğanları da kabaklarını soyup serçe parmak kalınlığında kesip kaba ekleyelim Sarımsakları da kabaklarından ayırıp boyuna ortadan ikiye bölüp kaba ekleyelim tatlı biberleri de ortadan ikiye bölelim Acı biberleri ise bir kürdan yardımı ile birer delik açalım ve kaba ekleyeyim Son olarak da domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım Üzerine sıvı yağı ekleyip harmanlayalım Fırın tepsisini hafif yağlayıp önce harmanladığımız malzemeleri ekleyip sonra aralarını butları yerleştirelim bir kenara koyalım başka bir kaba domates salçasını biber salçasını suyu koyup ezelim Sonra karabiber, pul biber, tuz, maydanoz, fesleğen ve kimyonu ekleyip iyice karıştıralım Sosu hazırladığımız fırın tepsisine gezdirerek dökelim Tavuk budunun üzerine fazla gelmesin son olarak tereyağını parçalayıp butların üzerine koyalım önceden ısıtınmış 190 derece deki fırına sürelim yaklaşık 50 dk pişirin
Not:Fırından fırına değişebilir siz bakarsanız anlarsınız Birde Ben 15 dakika da bir butları maşa yardımı ile çevirdim iki tarafı da pişsin diye Üsteki malzemelerine çevirebilirsiniz
Afiyet olsun