iltasyazilim
FD Üye
65 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 60 dak | Servis: 2 kişilik
Hızlıca yapabileceğiniz, çok güzel görünen patatesli ve zeytinli Fırında Tavuk But
Malzemeler
2 adet kalçalı Tavuk But
500 gram Taze Patates
2 dal Biberiye
15 adet Siyah Zeytin
1 Limonun Kabuğu
1 tatlı kaşığı Rezene tohumu
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Adımlar
Rezeneyi bir havanda dövün ve toz hale getirin
Limon kabuklarının rendesini, kırmızı biberi, rezeneyi, zeytinyağını, tuz ve karabiberi birleştirerek bir sos elde edin
Taze Patatesleri ortaya ikiye bölün ve fırın kabına dizin
Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla Tavuklara sürün
Tavukları da aynı fırın kabına alın Kalan sosu patateslerin üzerine dökün Zeytin ve biberiye dallarını da kaba ekleyin
Önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede 1 saat pişirin
Kaynak:İdilTatari
Hızlıca yapabileceğiniz, çok güzel görünen patatesli ve zeytinli Fırında Tavuk But
Malzemeler
2 adet kalçalı Tavuk But
500 gram Taze Patates
2 dal Biberiye
15 adet Siyah Zeytin
1 Limonun Kabuğu
1 tatlı kaşığı Rezene tohumu
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Adımlar
Rezeneyi bir havanda dövün ve toz hale getirin
Limon kabuklarının rendesini, kırmızı biberi, rezeneyi, zeytinyağını, tuz ve karabiberi birleştirerek bir sos elde edin
Taze Patatesleri ortaya ikiye bölün ve fırın kabına dizin
Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla Tavuklara sürün
Tavukları da aynı fırın kabına alın Kalan sosu patateslerin üzerine dökün Zeytin ve biberiye dallarını da kaba ekleyin
Önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede 1 saat pişirin
Kaynak:İdilTatari