iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
600700 gr tavuk göğsü
23 adet tatlı yeşil biber
4 adet domates
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ sıvı yağ
200 g rendelenmiş kaşar peynir
tuz ve baharat (karabiber, pulbiber, kişniş, kimyon)
Krep için;
yarım litre kaynamış ve soğutulmuş süt
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ sıvı yağ
yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un göz kararı (hamur akışkan olacak)
Hazırlanışı:
Tavuk, biber ve domatesi küçük karelere doğrayalım, kalan malzemeleri ince doğrayalım Derin bir tavaya yağı dökelim Tavuğu kızartalım, suyu çekildikten sonra soğanı ekleyelim, 5 dk sonra biber ve domatesi ekleyelim Tüm malzemeler piştiğinden emin olduktan sonra kalan malzemeleri ekleyelim ve altını kapatalım
Krep malzemelerini karıştırıp orta kalınlıkta krepler pişirelim Her krepin içine iki yemek kaşığı harçtan koyalım Üzerine biraz kaşar peynir koyalım ve sarma şeklinde kapatalım ve tepsiye dizelim Tekrar üzerine peynir dökelim Üzerinden hafif zeytinyağı ya da ayçiçek yağı gezdirelim, ve 250300 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim Afiyet olsun
600700 gr tavuk göğsü
23 adet tatlı yeşil biber
4 adet domates
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ sıvı yağ
200 g rendelenmiş kaşar peynir
tuz ve baharat (karabiber, pulbiber, kişniş, kimyon)
Krep için;
yarım litre kaynamış ve soğutulmuş süt
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ sıvı yağ
yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un göz kararı (hamur akışkan olacak)
Hazırlanışı:
Tavuk, biber ve domatesi küçük karelere doğrayalım, kalan malzemeleri ince doğrayalım Derin bir tavaya yağı dökelim Tavuğu kızartalım, suyu çekildikten sonra soğanı ekleyelim, 5 dk sonra biber ve domatesi ekleyelim Tüm malzemeler piştiğinden emin olduktan sonra kalan malzemeleri ekleyelim ve altını kapatalım
Krep malzemelerini karıştırıp orta kalınlıkta krepler pişirelim Her krepin içine iki yemek kaşığı harçtan koyalım Üzerine biraz kaşar peynir koyalım ve sarma şeklinde kapatalım ve tepsiye dizelim Tekrar üzerine peynir dökelim Üzerinden hafif zeytinyağı ya da ayçiçek yağı gezdirelim, ve 250300 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim Afiyet olsun