iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım tavuk
1 adet soğan
Tuz
4 su bardağı su
Pilavı için :
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 dal taze soğan
Karabiber
Tuz
3 su bardağı tavuk suyu
Üzerine :
Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tavuğu parçalara ayıralım ve yıkayalım tencereye alıp üzerine suyu, soyulmuş bütün soğanı ekleyip kaynatalım Pirinci yıkayalım tuzlu suda biraz bekletelim Tencereye yağı alıp eritin ardından ince doğradığımız taze soğanı kavuralım ardından pirinçi ekleyip baharatları ve tuzu ilave edip kavuralım Kavrulan harcı fırın kabına alalım üzerine haşlanmış tavuk parçalarını dizip üzerine haşlanan tavuğun suyunu dökelim Tavuk parçalarının üzerine kırmızı biber serpip 175 derecede pilav suyunu çekene kadar pişirelim
Yarım tavuk
1 adet soğan
Tuz
4 su bardağı su
Pilavı için :
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 dal taze soğan
Karabiber
Tuz
3 su bardağı tavuk suyu
Üzerine :
Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tavuğu parçalara ayıralım ve yıkayalım tencereye alıp üzerine suyu, soyulmuş bütün soğanı ekleyip kaynatalım Pirinci yıkayalım tuzlu suda biraz bekletelim Tencereye yağı alıp eritin ardından ince doğradığımız taze soğanı kavuralım ardından pirinçi ekleyip baharatları ve tuzu ilave edip kavuralım Kavrulan harcı fırın kabına alalım üzerine haşlanmış tavuk parçalarını dizip üzerine haşlanan tavuğun suyunu dökelim Tavuk parçalarının üzerine kırmızı biber serpip 175 derecede pilav suyunu çekene kadar pişirelim