iltasyazilim
FD Üye
Fırında Vegan Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 adet küçük boy karnabahar
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay bardağı esmer pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tutam kekik ve arzu ettiğiniz diğer baharatlar
*2 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos;
*5 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı un
*2, 5 su bardağı soya sütü
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*
Fırında Vegan Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Karnabaharları diplerini kestikten sonra üstünü biraz geçecek suda iyice haşlıyoruz
Haşlanan karnabaharları süzüp kenarda bekletiyoruz
Fırını 200 derece de ısınmaya alıyoruz
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencerede kızdırıyoruz Yıkayıp, süzüp iyice kuruladığımız kırmızı mercimek ve bulgurlarımızı kavurmaya başlıyoruz Kırmızı mercimeklerin rengi sarıya döndüğünde içerisine yaklaşık 1 lt kadar sıcak su ekliyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tutam kekik 2 tatlı kaşığı tuz katarak (baharat ve tuzu damak zevkinize göre arttırabilir ve azaltabilirsiniz, dilediğiniz ilave baharatları ilave edebilirsiniz) mercimekler ve bulgurlar yumuşayana, suyu çekene kadar haşlıyoruz
2 yemek kaşığı salçayı bir tavaya alıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip salçayı çözüyoruz (ilave su gerekirse eklenebilir) ve üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz
5 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıyoruz, içerisine 2 yemek kaşığı unu ilave edip kahverengileşene kadar kavuruyoruz Kavrulunca üzerine 2, 5 su bardağı soya sütünü, karabiberini ve tuzunu karıştırarak ilave ediyoruz ve puding kıvamına geldiğinde ocaktan alıyoruz
Cam fırın tepsisine karnabaharları diziyoruz, üzerinden biraz zeytinyağ gezdiriyoruz, tüm salçalı suyu karnabaharları tamamen kaplayacak şekilde üzerine boşaltıyoruz Üzerine hazırladığımız mercimekli karışımla tüm karnabaharların üzerini kaplayacak şekilde kaplıyoruz Son olarak beşamel sosu da tamamen üzerine boşalttıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz
Not: Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan ara ara yemeği kontrol ederek beşamel sos kızardığında yemeğimizi fırından alabiliriz
Damak tadı farklılıkları sebebiyle baharat ve tuzları ilave edersek küçük tadımlar yapmak faydalı olacaktır
Afiyet olsun
*1, 5 adet küçük boy karnabahar
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay bardağı esmer pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tutam kekik ve arzu ettiğiniz diğer baharatlar
*2 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos;
*5 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı un
*2, 5 su bardağı soya sütü
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*
Fırında Vegan Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Karnabaharları diplerini kestikten sonra üstünü biraz geçecek suda iyice haşlıyoruz
Haşlanan karnabaharları süzüp kenarda bekletiyoruz
Fırını 200 derece de ısınmaya alıyoruz
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencerede kızdırıyoruz Yıkayıp, süzüp iyice kuruladığımız kırmızı mercimek ve bulgurlarımızı kavurmaya başlıyoruz Kırmızı mercimeklerin rengi sarıya döndüğünde içerisine yaklaşık 1 lt kadar sıcak su ekliyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tutam kekik 2 tatlı kaşığı tuz katarak (baharat ve tuzu damak zevkinize göre arttırabilir ve azaltabilirsiniz, dilediğiniz ilave baharatları ilave edebilirsiniz) mercimekler ve bulgurlar yumuşayana, suyu çekene kadar haşlıyoruz
2 yemek kaşığı salçayı bir tavaya alıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip salçayı çözüyoruz (ilave su gerekirse eklenebilir) ve üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz
5 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıyoruz, içerisine 2 yemek kaşığı unu ilave edip kahverengileşene kadar kavuruyoruz Kavrulunca üzerine 2, 5 su bardağı soya sütünü, karabiberini ve tuzunu karıştırarak ilave ediyoruz ve puding kıvamına geldiğinde ocaktan alıyoruz
Cam fırın tepsisine karnabaharları diziyoruz, üzerinden biraz zeytinyağ gezdiriyoruz, tüm salçalı suyu karnabaharları tamamen kaplayacak şekilde üzerine boşaltıyoruz Üzerine hazırladığımız mercimekli karışımla tüm karnabaharların üzerini kaplayacak şekilde kaplıyoruz Son olarak beşamel sosu da tamamen üzerine boşalttıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz
Not: Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan ara ara yemeği kontrol ederek beşamel sos kızardığında yemeğimizi fırından alabiliriz
Damak tadı farklılıkları sebebiyle baharat ve tuzları ilave edersek küçük tadımlar yapmak faydalı olacaktır
Afiyet olsun