iltasyazilim
FD Üye
Fırında Waffle Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*3 adet yumurta
*100 gram tereyağ
*2, 5 su bardağından biraz az süt (420 gr)
*2, 5 su bardağı un (250 gr)
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*3 çay kaşığı vanilin
Çikolatalı sos için;
*1 paket krema (200 ml)
*120 gr bitter çikolata
Üzeri için;
*Çilek, kivi, muz vs (istenilen meyveler)
*Damla çikolata, rendelenmiş beyaz çikolata vs
*Çikolata ve ya meyve sosları vs
Fırında Waffle Tarifi Yapılışı Bu tarif için resimde gördüğünüz silikon waffle kalıbını kullanıyorum Boyutu da çok yerinde, hiç baymıyor
Hamurun yapımına geçelim Yumurtaları hafifçe çırpın İçine eritilmiş tereyağ ve sütü ekleyip kaşıkla karıştırın Unu eleyerek ekleyin Tuzu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilini ekleyerek orta devirde çırpın Krep hamuru kıvamında olacak Silikon kalıbı az yağla hafifçe yağlayın ve hamuru eşit bir şekilde dökün 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Fırından fırına değişiklik olabilir, siz 25 Dakikadan itibaren kontrollü olun
Sosu için kremayı sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Kaynamasın yalnız dikkat edin Krema ısınınca ocaktan alıp çikolatayı içine kırın ve spatula ile karıştırırak eritin Sos hazır Pişen waffle tabanlarınızı tabaklara alın Çikolata sosunuzu üstlerine gezdirin Küçükçe doğradığınız meyveleri üstlerine yerleştirin Süsleme malzemelerinizi de serpiştirip servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
Not: Bu ölçülerle iki kalıp dolduruluyor, yani 8 adet waffle çıkıyor Tek kalıp için ölçüleri yarı yarıya indirebilirsiniz
*3 adet yumurta
*100 gram tereyağ
*2, 5 su bardağından biraz az süt (420 gr)
*2, 5 su bardağı un (250 gr)
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*3 çay kaşığı vanilin
Çikolatalı sos için;
*1 paket krema (200 ml)
*120 gr bitter çikolata
Üzeri için;
*Çilek, kivi, muz vs (istenilen meyveler)
*Damla çikolata, rendelenmiş beyaz çikolata vs
*Çikolata ve ya meyve sosları vs
Fırında Waffle Tarifi Yapılışı Bu tarif için resimde gördüğünüz silikon waffle kalıbını kullanıyorum Boyutu da çok yerinde, hiç baymıyor
Hamurun yapımına geçelim Yumurtaları hafifçe çırpın İçine eritilmiş tereyağ ve sütü ekleyip kaşıkla karıştırın Unu eleyerek ekleyin Tuzu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilini ekleyerek orta devirde çırpın Krep hamuru kıvamında olacak Silikon kalıbı az yağla hafifçe yağlayın ve hamuru eşit bir şekilde dökün 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Fırından fırına değişiklik olabilir, siz 25 Dakikadan itibaren kontrollü olun
Sosu için kremayı sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Kaynamasın yalnız dikkat edin Krema ısınınca ocaktan alıp çikolatayı içine kırın ve spatula ile karıştırırak eritin Sos hazır Pişen waffle tabanlarınızı tabaklara alın Çikolata sosunuzu üstlerine gezdirin Küçükçe doğradığınız meyveleri üstlerine yerleştirin Süsleme malzemelerinizi de serpiştirip servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
Not: Bu ölçülerle iki kalıp dolduruluyor, yani 8 adet waffle çıkıyor Tek kalıp için ölçüleri yarı yarıya indirebilirsiniz