iltasyazilim
FD Üye
Fırında YIlbaşı Hindisi Nasıl Yapılır
Fırında Hindi İçin Malzemeler
1 adet defne yaprağı
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
Tuzlu, karabiber, kırmızı biber
Fırında Hindi İç Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuzlu
Fırında Hindi Yemeğinin Tarifi
Ilk Önce kasaptan aldığınız orta doruk hindiyi ayrıntılarıyla yıkayıp, süzünAyrı bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dövün veya minik minik doğrayınİçine 2 limon suyunu ilave edinSalçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri en ince ayrıntısına kadar karıştırınHazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edinHindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletinSosun arta kalanını saklayınErtesi gün fırın tepsisini istikrarsız yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirinKalan sosu bir kere daha hindinin üzerine sürünOrta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin *
Fırında Hindi İçin Malzemeler
1 adet defne yaprağı
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
Tuzlu, karabiber, kırmızı biber
Fırında Hindi İç Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuzlu
Fırında Hindi Yemeğinin Tarifi
Ilk Önce kasaptan aldığınız orta doruk hindiyi ayrıntılarıyla yıkayıp, süzünAyrı bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dövün veya minik minik doğrayınİçine 2 limon suyunu ilave edinSalçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri en ince ayrıntısına kadar karıştırınHazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edinHindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletinSosun arta kalanını saklayınErtesi gün fırın tepsisini istikrarsız yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirinKalan sosu bir kere daha hindinin üzerine sürünOrta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin *