Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal/100g

Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal/100g
0
147

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler

*Tavuk göğüsü 2 tane (350 g)
*Soğan 1 tane (150 g)
*Mantar 12 paket (200 g)
*Light beyaz peynir 2 yemek kaşığı (50 g)
*Baharatlar: tuz, karabiber, kekik vs


Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(370gram 12b): Kkal*363,06;*Protein*55,52g;*Yag*10,86g;*Karbonhidrat*12,13g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Yüksek proteinli olan yemektir Tavuk eti, mantar, az yağlı peynir ve yoğurt zaten proteindir Fakat gayet leziz bir tariftir Soğan, mantar ve kekik tavuğa çok yakışır
Tavuk göğsü genelde sert ve kuru olur Fakat bu tarifi uygulandıktan sonra belki fikrinizi*değiştirebilirsiniz!

1) Tavuk göğüsü eti aynı kalınlıkta olsun diye kalın tarafında birazcık kesip kitap gibi açın ve üzerine streç filmini koyarak ağar bir şey (döküm tava, dövücü, dondurma kaşığı) ile birkaç kere vurun Tavuk 0, 50, 7 mm kalınlıkta olacak
2) Bir derin tabağında yoğurdu baharatlarla karıştırın Daha sonra tavuk göğüsünü bu karışıma batarak ve iyice her tarafına sürerek dolaba marinasyona bırakın Ne kadar uzunsa o kadar iyi (112 saat) Fakat zaman yoksa hemen de pişirebilirsiniz
3) Soğanı ve mantarı az miktar yağı ile kavurun (1215 dakika) Ateşten alıp biraz soğutun
4) Fırını 200C fanlı olarak açın
5) Göğüslerini alarak pişmiş sebzeler ve peynir ile doldurup uygun fırın kalıbına yerleştirin Kalıp geniş olmaması lazım Üzerine kalan yoğurdu dökün Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin ve 25 dakika pişirin
6) Yanında salata, sebze veya çorba ile sıcak olarak servis yapın!
Afiyet olsun!
 

Similar threads

Yumuşak Tavuk Göğüsü – 124 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler *Tavuk göğüsü derisiz 1 tane ortabüyük boy (250g) *Zeytin yağı 1 tk (10g) *Tuz, karabiber, pulbiber, kuru kekik vs *Su kaynar (yaklaşık 50100 ml) Yumuşak Tavuk Göğüsü – 124 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(250 gram)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
1*Porsiyon*(202gram 12): *Kkal*259,90;*Protein*54,28g;*Yag*4,37g;*Karbonhidrat*0,92g Servis: 2 porsiyon Zaman: 15 dakika Klasik sporcu yemeği! Tavuk göğüsü fazla pişirmemek lazım, yoksa çok sert ve kuru olur Ben Tost makinesinde yapıyorum, çok çabuk, pratik ve sulu oluyor Fakat ızgara tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Light Bolonez Sosu – 130 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler *Kırmızı et kıyması az yağlı 150g *Tavuk göğüsü kıyması 150g *Havuç 1 tane (100g) *Soğan 1 tane (100g) *Kereviz sapı 2 tane (100 g) *Domates püresi 100 g *Süt 200 ml *Susebze suyubulyon 500 ml *Baharatlar: tuz, karabiber, pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Diyet Kıymalı Yumurta – 102 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler *Yumurta 2 tane Large (120g) *Kırmızı et kıyması az yağlı 30g *Tavuk göğüsü kıyması 70g *Domates 1 tane orta boy (100g) *Domates püresi 2 yk (50g) *Soğan 1 baş orta boy (100g) *Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber, biberiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Light Misket Köftesi – 118 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler *Tavuk göğüsü kıyması 1 büyük boy 230 gram *Dana kıyması az yağlı 150 gram *Bulgur inci köftelik 100 gram *Soğan orta boy 1 tane (120 gram) *Yumurta küçük boy 1 tane (50 gram) *Baharatlar (tuz, karabiber, kimyon) tadına göre *Un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt