iltasyazilim
FD Üye
Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuk göğüsü 2 tane (350 g)
*Soğan 1 tane (150 g)
*Mantar 12 paket (200 g)
*Light beyaz peynir 2 yemek kaşığı (50 g)
*Baharatlar: tuz, karabiber, kekik vs
Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(370gram 12b): Kkal*363,06;*Protein*55,52g;*Yag*10,86g;*Karbonhidrat*12,13g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Yüksek proteinli olan yemektir Tavuk eti, mantar, az yağlı peynir ve yoğurt zaten proteindir Fakat gayet leziz bir tariftir Soğan, mantar ve kekik tavuğa çok yakışır
Tavuk göğsü genelde sert ve kuru olur Fakat bu tarifi uygulandıktan sonra belki fikrinizi*değiştirebilirsiniz!
1) Tavuk göğüsü eti aynı kalınlıkta olsun diye kalın tarafında birazcık kesip kitap gibi açın ve üzerine streç filmini koyarak ağar bir şey (döküm tava, dövücü, dondurma kaşığı) ile birkaç kere vurun Tavuk 0, 50, 7 mm kalınlıkta olacak
2) Bir derin tabağında yoğurdu baharatlarla karıştırın Daha sonra tavuk göğüsünü bu karışıma batarak ve iyice her tarafına sürerek dolaba marinasyona bırakın Ne kadar uzunsa o kadar iyi (112 saat) Fakat zaman yoksa hemen de pişirebilirsiniz
3) Soğanı ve mantarı az miktar yağı ile kavurun (1215 dakika) Ateşten alıp biraz soğutun
4) Fırını 200C fanlı olarak açın
5) Göğüslerini alarak pişmiş sebzeler ve peynir ile doldurup uygun fırın kalıbına yerleştirin Kalıp geniş olmaması lazım Üzerine kalan yoğurdu dökün Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin ve 25 dakika pişirin
6) Yanında salata, sebze veya çorba ile sıcak olarak servis yapın!
Afiyet olsun!
*Tavuk göğüsü 2 tane (350 g)
*Soğan 1 tane (150 g)
*Mantar 12 paket (200 g)
*Light beyaz peynir 2 yemek kaşığı (50 g)
*Baharatlar: tuz, karabiber, kekik vs
Fırında Yoğurtlu Tavuk – 98 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(370gram 12b): Kkal*363,06;*Protein*55,52g;*Yag*10,86g;*Karbonhidrat*12,13g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Yüksek proteinli olan yemektir Tavuk eti, mantar, az yağlı peynir ve yoğurt zaten proteindir Fakat gayet leziz bir tariftir Soğan, mantar ve kekik tavuğa çok yakışır
Tavuk göğsü genelde sert ve kuru olur Fakat bu tarifi uygulandıktan sonra belki fikrinizi*değiştirebilirsiniz!
1) Tavuk göğüsü eti aynı kalınlıkta olsun diye kalın tarafında birazcık kesip kitap gibi açın ve üzerine streç filmini koyarak ağar bir şey (döküm tava, dövücü, dondurma kaşığı) ile birkaç kere vurun Tavuk 0, 50, 7 mm kalınlıkta olacak
2) Bir derin tabağında yoğurdu baharatlarla karıştırın Daha sonra tavuk göğüsünü bu karışıma batarak ve iyice her tarafına sürerek dolaba marinasyona bırakın Ne kadar uzunsa o kadar iyi (112 saat) Fakat zaman yoksa hemen de pişirebilirsiniz
3) Soğanı ve mantarı az miktar yağı ile kavurun (1215 dakika) Ateşten alıp biraz soğutun
4) Fırını 200C fanlı olarak açın
5) Göğüslerini alarak pişmiş sebzeler ve peynir ile doldurup uygun fırın kalıbına yerleştirin Kalıp geniş olmaması lazım Üzerine kalan yoğurdu dökün Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin ve 25 dakika pişirin
6) Yanında salata, sebze veya çorba ile sıcak olarak servis yapın!
Afiyet olsun!