Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Zencefilli Armut Tatlısı

Fırında Zencefilli Armut Tatlısı
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
8 kişilik
Hazırlık süresi; 10 dakika
Pişirme sûresi; 40 dakika
Zorluk derecesi: 1

Malzemeler

250 ml yeşil zencefil şarabı
125 ml armut veya elma suyu
100 gr toz şeker
6 adet iri, sert armut

Üst Kaplama

90 gr tereyağı
60 ml bal
7 adet ufalanmış zencefilli bisküvi
50 gr toz badem
50 gr yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
12 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı toz zencefil
125 gr çırpılmış krema veya mascarpone peyniri



Fırında Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi

• Fırınınızı 180 derecede ısıtın
• Zencefil şarabı, armut veya elma suyu ve şekeri küçük bir tencerede karıştırın Orta ateşte şeker tamamen eriyene dek karıştırarak pişirin
• Armutları soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Saplarını üzerlerinde bırakmaya gayret edin Armutları kesik yüzleri tepsiye değecek şekilde geniş bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerine zencefilli karışımı dökün 20 dakika fırınlayın
• Üst Kaplama: Tereyağını ve balı küçük bir tencereye koyun ve kısık ateşte eritin Zencefilli kurabiyeleri, toz bademi, yulaf ezmesini, tarçını, muskat rendesini, zencefili orta boy bir kabın içinde karıştırın Tereyağlı balı içine ekleyip iyice karıştırın
• Armutları fırından alın ve tepsinin içinde ters çevirin Armutların her birinin üzerini hazırladığınız harç ile kaplayın
• Tekrar fırına verin Armutlar yumuşayıp üzerlerindeki kaplama altın rengini alana dek 20 dakika daha pişirin
• Her tabağa iki parça armut tatlısı yerleştirin ve bir yemek kaşığı krema ile birlikte servis yapın

 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt