iltasyazilim
FD Üye
Fırından Gelen Lezzet (Ayva Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su
Renk vermesi için:
*3 tatlı kaşığı kuşburnu (Toz içecek) veya isteğe göre gıda boyası da kullanabilirsiniz
*1 paket krem şanti
Fırından Gelen Lezzet (Ayva Tatlısı) Tarifi Yapılışı Ayva tatlısının en güzel hali bana göre bu tarif Hem hafif hem lezzetli ?hemde çok kolay Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?
1
*Öncelikle ayvalarımızı soyup dörde bölelim
*Tenceremize koyalım ve üzerine 2 su bardağı şekerimizi dökelim
*Renk vermesi için ne kullanacaksınız
*1 5 bardak suyla karıştırıp ayvalarımızın üzerine döküp kapağı kapatalım ve ocağın altını yakalım
*En kısık seviyede yarım saate yakın pişirelim
*Daha sonra ayvalarımızı borcama döküp 175 derece fırında 15 20 dakika kadar daha pişirip fırından çıkaralı(suyunun seviyesine göre fırında bekletme dakikasını ayarlayabilirsiniz) ve soğumasını bekleyelim
*Soğuduktan sonra tatlımız servise hazır istenilen şekilde süslenip servis edebilirsiniz ben krem şanti kullandım
AFİYET OLSUN ?
*5 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su
Renk vermesi için:
*3 tatlı kaşığı kuşburnu (Toz içecek) veya isteğe göre gıda boyası da kullanabilirsiniz
*1 paket krem şanti
Fırından Gelen Lezzet (Ayva Tatlısı) Tarifi Yapılışı Ayva tatlısının en güzel hali bana göre bu tarif Hem hafif hem lezzetli ?hemde çok kolay Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?
1
*Öncelikle ayvalarımızı soyup dörde bölelim
*Tenceremize koyalım ve üzerine 2 su bardağı şekerimizi dökelim
*Renk vermesi için ne kullanacaksınız
*1 5 bardak suyla karıştırıp ayvalarımızın üzerine döküp kapağı kapatalım ve ocağın altını yakalım
*En kısık seviyede yarım saate yakın pişirelim
*Daha sonra ayvalarımızı borcama döküp 175 derece fırında 15 20 dakika kadar daha pişirip fırından çıkaralı(suyunun seviyesine göre fırında bekletme dakikasını ayarlayabilirsiniz) ve soğumasını bekleyelim
*Soğuduktan sonra tatlımız servise hazır istenilen şekilde süslenip servis edebilirsiniz ben krem şanti kullandım
AFİYET OLSUN ?