iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
6 adet dolmalık kırmızıbiber
8 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 dişsarmısak
4 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün
Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin Yanmamasın dikkat ederek kavurun Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın
Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın Isıtıp servis yapın
6 adet dolmalık kırmızıbiber
8 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 dişsarmısak
4 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün
Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin Yanmamasın dikkat ederek kavurun Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın
Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın Isıtıp servis yapın