iltasyazilim
FD Üye
Fırınlanmış Kabak Kayıkları Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane kabak ( ikiye bölünüp kaynatılan suda haşlanacak)
*2 soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*250 gr dana kıyma
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber
*1 çimdik pulbiber
*4 domates rendesi ( kabuksuz rendelenecek)
*Yarım demet dereotu( 1 avuç kadar)
*Üzeri için bol kaşar rendesi
*Haşladığımız kabakların içini pişirdiğimiz etli karışıma ilave ediyoruz
*
Fırınlanmış Kabak Kayıkları Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye kaynamış suyun içerisine ortadan ikiye kestiğimiz kabakları ekleyip haşlıyoruz
*Kabaklar haşlanırken soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Dana kıymayı ekliyoruz
*Koyu renk alınca rendelenmiş sarımsak ekliyoruz
*Biraz kavurduktan sonra domates salçasını ekliyoruz
*Karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiber ekliyoruz
*Bir kaç tur karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekliyoruz
*Tam kıvam alınca dereotunu ekleyip karıştırıyoruz
*Haşlanan kabakların içerisini oyuyoruz
*Çıkardığımız kabakları etli karışıma ilave edip karıştırıyoruz
*Kabakların içerisine etli karışımı ilave edip üzerine rendelenmiş kaşar koyuyoruz
*Fırında üzeri kızarana kadar 15 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun
*4 tane kabak ( ikiye bölünüp kaynatılan suda haşlanacak)
*2 soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*250 gr dana kıyma
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber
*1 çimdik pulbiber
*4 domates rendesi ( kabuksuz rendelenecek)
*Yarım demet dereotu( 1 avuç kadar)
*Üzeri için bol kaşar rendesi
*Haşladığımız kabakların içini pişirdiğimiz etli karışıma ilave ediyoruz
*
Fırınlanmış Kabak Kayıkları Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye kaynamış suyun içerisine ortadan ikiye kestiğimiz kabakları ekleyip haşlıyoruz
*Kabaklar haşlanırken soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Dana kıymayı ekliyoruz
*Koyu renk alınca rendelenmiş sarımsak ekliyoruz
*Biraz kavurduktan sonra domates salçasını ekliyoruz
*Karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiber ekliyoruz
*Bir kaç tur karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekliyoruz
*Tam kıvam alınca dereotunu ekleyip karıştırıyoruz
*Haşlanan kabakların içerisini oyuyoruz
*Çıkardığımız kabakları etli karışıma ilave edip karıştırıyoruz
*Kabakların içerisine etli karışımı ilave edip üzerine rendelenmiş kaşar koyuyoruz
*Fırında üzeri kızarana kadar 15 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun