iltasyazilim
FD Üye
Fırınlanmış Mürdüm Eriği Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*Mürdüm eriği
*Toz şeker
Fırınlanmış Mürdüm Eriği Konservesi Tarifi Yapılışı Piişştttt hanımlar toplanın çooook lezzetli ve pratik bir tarifim var
Bu tarifi denedikten sonra reçel ya da marmelat yapmaktan vazgeçip erikleri sadece bu şekilde değerlendireceksiniz
Gelelim yapılışa;
Erikler güzelce yıkanır ve ikiye bölünerek çekirdeği çıkarılır Elinizde ne kadar erik varsa ya da ne kadar erikten yapmak istiyorsanız hepsine aynı işlem uygulanır ve daha sonra çukur kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye dizilir ve her bir eriğin üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker konur İsterseniz akşamdan hazırlar sabaha kadar şekerin sulanmasını bekler ya da hazırlayıp 34 saat sonra pişirebilirsiniz Turbo fırın özelliği fırınınz varsa eğer 23 tepsiyi aynı anda yapabilirsiniz 180200 derecelik fırında yaklaşık yarım saatte piştiler Zaten renginden anlayacaksınız bordo renk almaya başlıyor Sonrasında sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip sofra bezinin altında bir gün bekletip soğuduğunda güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz
Daha sonra açıp ister turta, isterseniz kurabiye ya da kekleriniz de kullanabilirsiniz; hatta reçel gibi kahvaltılarda da yenebilir
İnanın pişman olmayacaksınız
Afiyetle
*Mürdüm eriği
*Toz şeker
Fırınlanmış Mürdüm Eriği Konservesi Tarifi Yapılışı Piişştttt hanımlar toplanın çooook lezzetli ve pratik bir tarifim var
Bu tarifi denedikten sonra reçel ya da marmelat yapmaktan vazgeçip erikleri sadece bu şekilde değerlendireceksiniz
Gelelim yapılışa;
Erikler güzelce yıkanır ve ikiye bölünerek çekirdeği çıkarılır Elinizde ne kadar erik varsa ya da ne kadar erikten yapmak istiyorsanız hepsine aynı işlem uygulanır ve daha sonra çukur kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye dizilir ve her bir eriğin üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker konur İsterseniz akşamdan hazırlar sabaha kadar şekerin sulanmasını bekler ya da hazırlayıp 34 saat sonra pişirebilirsiniz Turbo fırın özelliği fırınınz varsa eğer 23 tepsiyi aynı anda yapabilirsiniz 180200 derecelik fırında yaklaşık yarım saatte piştiler Zaten renginden anlayacaksınız bordo renk almaya başlıyor Sonrasında sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip sofra bezinin altında bir gün bekletip soğuduğunda güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz
Daha sonra açıp ister turta, isterseniz kurabiye ya da kekleriniz de kullanabilirsiniz; hatta reçel gibi kahvaltılarda da yenebilir
İnanın pişman olmayacaksınız
Afiyetle