iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
300 gram tuzsuz taze peynir 150 gram tereyağı 400 gram toz şeker 1 adet yumurta sarısı 250 gram un 75 gram irmik Servisi için:
500 gram dondurma (ya da kaymak)
NASIL YAPILIR?
Tuzsuz taze peyniri ufalayarak derin bir tencereye alın Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın Kısık ateşte, aralarda karıştırarak peynir eriyene kadar pişirin Peynir tamamen eridiğinde sırasıyla; toz şeker, un ve irmik katıp tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirme işlemini sürdürün Kaynamaya başlayıp özleşen helva karışımını ısıya dayanıklı kare bir fırın tepsisine aktarın Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 200 derece fırında renk alana kadar fırınlayın Dilimledikten sonra ılık ya da soğuk olarak dondurma ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
300 gram tuzsuz taze peynir 150 gram tereyağı 400 gram toz şeker 1 adet yumurta sarısı 250 gram un 75 gram irmik Servisi için:
500 gram dondurma (ya da kaymak)
NASIL YAPILIR?
Tuzsuz taze peyniri ufalayarak derin bir tencereye alın Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın Kısık ateşte, aralarda karıştırarak peynir eriyene kadar pişirin Peynir tamamen eridiğinde sırasıyla; toz şeker, un ve irmik katıp tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirme işlemini sürdürün Kaynamaya başlayıp özleşen helva karışımını ısıya dayanıklı kare bir fırın tepsisine aktarın Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 200 derece fırında renk alana kadar fırınlayın Dilimledikten sonra ılık ya da soğuk olarak dondurma ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın