iltasyazilim
FD Üye
Fırınlanmış Rus Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*2 yumurta
*Tuz
İçi için;
*300 gram kıyma
*1 iri soğan
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Ev yapımı veya süzme yoğurt
*23 diş sarımsak
Sosu için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Toz kırmızı biber
Fırınlanmış Rus Mantısı Tarifi Yapılışı
1
*Unu yoğuracağımız kaba alalım
*Tuzu ve yumurtayı ekleyip suyla yoğuralım
*Hamurumuz biraz sert olmalı bu yüzden ara ara un ekleyin
*Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim
*Hamurumuz dinlenirken soğanımızı rendeleyip, kıyma, karabiber ve tuzla iç harcımızı hazırlayalım
*Dinlenen hamurumuzu dörde yada açacağınız masa küçükse sekize de bölebilirsiniz (ben öyle yaptım)
*Böldüğünüz hamurları yumak yapıp kurumaması için üzerini örtün
*Her yumağı açtıktan sonra 3 santimlik kareler kesin
*İç harcından bu karelere biraz biraz koyup, önce üçgen katlayın
*Sonra da üçgenin alt iki ucundan tutup, birbirinin üstünden geçirip altında birleştirin
*Yağlanmış kağıt serili tepsiye dizin
*200 dereceli fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişirin (Ben biraz fazla kızarttım dalgınlıkla?)
*Mantıları haşlıyacağımız tencereye suyumuzu ve tuz koyup kaynatalım
*Kaynayan suya mantılarımızı atıp pişirelim
*Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve eritip kızdırdığımız tereyağlı sosumuzu döküp, servis edelim Nefis oluyor ?*AFİYET OLSUN ????
*5 su bardağı un
*2 yumurta
*Tuz
İçi için;
*300 gram kıyma
*1 iri soğan
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Ev yapımı veya süzme yoğurt
*23 diş sarımsak
Sosu için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Toz kırmızı biber
Fırınlanmış Rus Mantısı Tarifi Yapılışı
1
*Unu yoğuracağımız kaba alalım
*Tuzu ve yumurtayı ekleyip suyla yoğuralım
*Hamurumuz biraz sert olmalı bu yüzden ara ara un ekleyin
*Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim
*Hamurumuz dinlenirken soğanımızı rendeleyip, kıyma, karabiber ve tuzla iç harcımızı hazırlayalım
*Dinlenen hamurumuzu dörde yada açacağınız masa küçükse sekize de bölebilirsiniz (ben öyle yaptım)
*Böldüğünüz hamurları yumak yapıp kurumaması için üzerini örtün
*Her yumağı açtıktan sonra 3 santimlik kareler kesin
*İç harcından bu karelere biraz biraz koyup, önce üçgen katlayın
*Sonra da üçgenin alt iki ucundan tutup, birbirinin üstünden geçirip altında birleştirin
*Yağlanmış kağıt serili tepsiye dizin
*200 dereceli fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişirin (Ben biraz fazla kızarttım dalgınlıkla?)
*Mantıları haşlıyacağımız tencereye suyumuzu ve tuz koyup kaynatalım
*Kaynayan suya mantılarımızı atıp pişirelim
*Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve eritip kızdırdığımız tereyağlı sosumuzu döküp, servis edelim Nefis oluyor ?*AFİYET OLSUN ????