Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fıstıklı ev baklavası

Fıstıklı ev baklavası
0
41

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Fıstıklı konut baklavası fıstıklı ev baklavası, bayram baklavası, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır hakkında gnel bilgiler burda melekler evde baklava gerçekleştirmek isteyen varmıfistiklievbaklavasi5c4f5c0059cc3alt :D Big Grin :D bayram yaklaşırken düşünmeye başladık bu bayram ne yapsak tatlı diye fıslıklı baklava hoş olur kendimce işte size tarifini veriyorum 1548704764 1548704764 fistiklievbaklavasi5c4f5c008bf69fistiklievbaklavasi5c4f5c008bf69 fistiklievbaklavasi5c4f5c008bf69 8 kişilik 5 su bardağı un 3 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 akarsu bardağı süt 3 çorba kaşığı yoğurt 250 gr tereyağı 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı çekilmiş antepfıstığı Üzeri İçin; Yarım su bardağı nişasta Yarım su bardağı un Şerbeti İçin; 4 su bardağı tozşeker id 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın 3 yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamuru 30 bezeye ayırın ve üzerini ıslak bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Tereyağını bir tavaya alıp eritin Nişasta ve unu bir barbar alıp harmanlayın Hamur bezelerinin üzerine nişastalı un serpiştirerek ince açın Yufkaları defalarca dizin Bir baklava tepsisinin içini yağlayın Yufkaların yarısını aralarına tereyağı sürüp tekrar tekrar tepsiye dizin Antepfıstığını üzerine yayınlama Kalan yufkaları da aralarını yağlayarak üzerine ekleyin Baklava yi olağan kesimiyle dilimleyin Kalan tereyağını üzerine gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana değin pişirin Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene değin kaynatıp limon suyunu ilave edin Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Şurubu fırından yeni çıkardığınız sıcak baklava hamurunun üstüne kepçeye azar azar ekleyerek dökün Oda ısısında 12 saat bekletip servis yapın bu tarifin yanı sıra fıslıklı kadayıfıda deneyebilirsiniz melekler  
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt