iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı İrmik Helvası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı tereyağ
*İstediğiniz miktarda çam fıstığı veya ceviz
*( ben çam fıstığı kullandım)
Fıstıklı İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı Tencereye önce sıvı yağı koyup biraz kızdırdıktan sonra irmiği ekleyip kavurmaya başlıyoruz (orta ateşte) ardından tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz*( bunun sebebi tereyağı irmiğin daha geç renk değiştirmesine sebep oluyor hızlı kavrulması için önce sıvı yağ ile kavuruyorum ve böylelikle tereyağında rengi bozulmuyor sonradan eklendiği için)*Çam fıstığını da ilave edip kavuruyoruz toplamda 15 dk kavrulmuş olan irmiğe suyunu ve şekerini ekleyip yüksek ateşte bir taşım kaynatıyoruz ardından kısık ateşte 10 dk arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Helva kıvamına geldiğini ve irmiğin göbek attığını göreceksiniz Ocaktan indirip havlu peçete yardımıyla dinlenmeye bırakın ve helvamız hazır*Afiyetle
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı tereyağ
*İstediğiniz miktarda çam fıstığı veya ceviz
*( ben çam fıstığı kullandım)
Fıstıklı İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı Tencereye önce sıvı yağı koyup biraz kızdırdıktan sonra irmiği ekleyip kavurmaya başlıyoruz (orta ateşte) ardından tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz*( bunun sebebi tereyağı irmiğin daha geç renk değiştirmesine sebep oluyor hızlı kavrulması için önce sıvı yağ ile kavuruyorum ve böylelikle tereyağında rengi bozulmuyor sonradan eklendiği için)*Çam fıstığını da ilave edip kavuruyoruz toplamda 15 dk kavrulmuş olan irmiğe suyunu ve şekerini ekleyip yüksek ateşte bir taşım kaynatıyoruz ardından kısık ateşte 10 dk arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Helva kıvamına geldiğini ve irmiğin göbek attığını göreceksiniz Ocaktan indirip havlu peçete yardımıyla dinlenmeye bırakın ve helvamız hazır*Afiyetle