Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fıstıklı kadayıf bayrama özel

Fıstıklı kadayıf bayrama özel
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Fıstıklı kadayıf bayrama özel fıstıklı kadayıf, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, bayram tatlıları hakkında genel bilgiler bayram için fazla hoş bir tatlı fıstıklı kadayıf evde kadayıf yapmak çok kolay sahiden melekler bayramda bu tarifi deneyinn gelen dışarı giden hısım akrabalara ikram edinfistiklikadayifbayramaozel5c4f5c0bb6464alt :D Big Grin :D işte tarifi 1548704771 1548704771 fistiklikadayifbayramaozel5c4f5c0bdf47ffistiklikadayifbayramaozel5c4f5c0bdf47f fistiklikadayifbayramaozel5c4f5c0bdf47f FISTIKLI TEL KADAYIF MALZEMELER Yarim kilo çig tel kadayif 250 gr tereyagi ya da margarin 250 gr Antepfistigi (ceviz veya findik da olabilir) 750 gr seker YAPILIŞI Kadayif için kenar yüksekligi ortalama 3 santim olan bakir veya alüminyum bir tepsi seçim ediniz Marketten aldiginiz çig kadayifi önce elinizle adamakıllı ufalayip dagitin (Bu islem kadayifin topaç olmasini önler ve daha iyi pismesini saglar) Yagin 200 gramlik kismiyla tepsiyi yaglayin Kadayifi ikiye ayirin ve yarisini tepsinin her tarafina esit olacak sekilde dagitin Esit büyüklükte bir baska tepsiyle, dagittiginiz kadayifi en ince ayrıntısına kadar bastirin Dövdügünüz ya da ögüttügünüz fistigin hepsini tepsinin üstüne dagitin Kalan kadayifi yine esit bir sekilde fistiklarin üstüne kapatin Bos tepsiyle tekrar bastirarak pismesi için firina verin (Ocakta da pisirebilirsiniz ama alti pistikten daha sonra kadayifi zıt çevirmeniz gerekir) Kadayifi orta sicaklikta, üzeri kizarana değin pisirin Sayet yüksek hararetli bir firinda pisirirseniz üstü kizarmasina ragmen içi çig kalir ve bu lezzeti önler Kadayifin pisme süresi ortalama olarak 20 dakikadir Serbetinin hazirlanisi: Serbeti yapacaginiz tencereye soguk suyu bosaltin Daha Sonra sekerin tamamini bosaltin ve isitmadan soguk suyun içinde karistirarak en ince ayrıntısına kadar eritin (Bu islemi yapmadiginiz takdirde erimeyen seker tencerenin dibine çöker ve isinmaya basladiginda yanarak tadi id acimsi, rengi de sarimsi bir ayla dönüsür) Sekeri erittikten sonradan kaynatin ve istediginiz kivama gelip gelmedigini kavramak için teftiş edin (Bir parmaginizi serbete degdirip, serbetsiz parmaginizi serbetliyle birlestirdiginizde yapisacak gibi oluyorsa kivama gelmis demektir) Bu asamadan sonra atesin altini kisarak kadayifi firindan alana dek kisik ateste bekletin Bu, sekerin donmasini önler Firindan aldiginiz kadayifin üzerine hazirlamis oldugunuz serbeti esit sekilde dökün Oda sicakliginda sogumaya birakin Soguduktan sonradan isteginize göre kare veya dikdörtgen seklinde keserek servise sunabilirsiniz Isteyenler rendelenmis ince fistiktan üzerine süsleme yapabilirler Not: Serbet kaynatilirken bir ufak limon ek edilir Bu, tatlimizin sekerlenmesini önler  
 

Similar threads

Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik) Malzemeler: Yarım kilo çiğ tel kadayıf 250 gr tereyağı veya margarin 250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir) 750 gr şeker 4 bardak su HAZIRLANIŞI : Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt