iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*150 gr tereyağı
*2 su bardağı iri kıyılmış Antep fıstığı
Şerbeti:
*4 su bardağı toz şeker
*4 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Tel kadayıf ince ince tel tel olacak şekilde el ile açılır
Ayrı bir yerde tereyağı eritilir
Tereyağı ılınınca tel kadayıfın üzerine dökülür ve yağ ile kadayıfın iyice harmanlanması sağlanır
Kadayıfın yarısı büyük dikdörtgen borcama serilir
Üzerine iyice bastırılarak iyice sıkışması sağlanır
Üzerine fıstık serpilir
Kalan kadayıflar da fıstıkların üzerine konularak tekrar iyice bastırılır
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Pişmesi için üstünün iyice kızarması beklenmelidir
Üzeri iyice kızaran kadayıf fırından alınır ve üzerine aynı ebatlardaki başka bir tepsi yerleştirilerek tersi çevrilir
Çevrilen yüzeyden kadayıf servis edilecek boyutlarda kesilir
Bu yüzey kızarmamış ise tekrardan fırında konulur ve iyice kızarana dek beklenir
Fırından alınan kadayıf soğumaya bırakılırken şerbet hazırlanır
Şerbet malzemeleri bir tencereye alınır ve kaynamaya başlayınca altı kısılarak yaklaşık 15 dk kadar pişirilir
Soğuyan tatlı üzerine şerbet sıcakken dökülür ve istenen şekilde süslenerek servis edilir
Yaklaşık 3 saat beklemesi kıvamını tamamen bulması açısından iyi olur
Afiyet olsun
*500 gr tel kadayıf
*150 gr tereyağı
*2 su bardağı iri kıyılmış Antep fıstığı
Şerbeti:
*4 su bardağı toz şeker
*4 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Tel kadayıf ince ince tel tel olacak şekilde el ile açılır
Ayrı bir yerde tereyağı eritilir
Tereyağı ılınınca tel kadayıfın üzerine dökülür ve yağ ile kadayıfın iyice harmanlanması sağlanır
Kadayıfın yarısı büyük dikdörtgen borcama serilir
Üzerine iyice bastırılarak iyice sıkışması sağlanır
Üzerine fıstık serpilir
Kalan kadayıflar da fıstıkların üzerine konularak tekrar iyice bastırılır
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Pişmesi için üstünün iyice kızarması beklenmelidir
Üzeri iyice kızaran kadayıf fırından alınır ve üzerine aynı ebatlardaki başka bir tepsi yerleştirilerek tersi çevrilir
Çevrilen yüzeyden kadayıf servis edilecek boyutlarda kesilir
Bu yüzey kızarmamış ise tekrardan fırında konulur ve iyice kızarana dek beklenir
Fırından alınan kadayıf soğumaya bırakılırken şerbet hazırlanır
Şerbet malzemeleri bir tencereye alınır ve kaynamaya başlayınca altı kısılarak yaklaşık 15 dk kadar pişirilir
Soğuyan tatlı üzerine şerbet sıcakken dökülür ve istenen şekilde süslenerek servis edilir
Yaklaşık 3 saat beklemesi kıvamını tamamen bulması açısından iyi olur
Afiyet olsun