iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
500 gr tel kadayıf 1 5 su bardağı fıstık içi 200 gr eritilmiş tereyağ Tepsiyi yağlamak için margarin Şerbet için;
4 su bardağı su 4 su bardağı şeker 23 damla limon suyu Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım Şeker ve suyu kaynatalım Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz ve limon sıkıyoruz 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz Soğumaya bırakıyoruz Tel kadayıfları ince ince kesiyoruz Tereyağından 1 yemek kaşığını ve margarini tepsiyi yağlamak için ayırıyoruz Kalan tereyağı ile kadayıfı iyice harmanlıyoruz Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp 1 parçasını yağladığımız tepsiye bastırmadan serpiştirerek dağıtıyoruz Hafif elle düzeltiyoruz çok bastırmadan Daha sonra fıstığın hepsini tepsiye dağıtıyoruz Daha sonra kalan tel kadayıfı fıstıkların üzerine serpiştirip Bastırarak 34 dakika boyunca şekil veriyoruz Üzerine ufak ufak doğranmış 2030 gr margarini koyup önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp aynı ebattaki tepsiden yardım alarak alt üst edip diğer tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz (Biraz zahmetli gelebilir ama lezzetli bir kadayıf için buna değer göreceksiniz) fırından çıkarıp ilk sıcağını aldıktan sonra (yaklaşık 34 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine kepçeye yardımıyla her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz Şerbeti çektikten sonra servise hazır oluyor Afiyet olsun
500 gr tel kadayıf 1 5 su bardağı fıstık içi 200 gr eritilmiş tereyağ Tepsiyi yağlamak için margarin Şerbet için;
4 su bardağı su 4 su bardağı şeker 23 damla limon suyu Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım Şeker ve suyu kaynatalım Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz ve limon sıkıyoruz 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz Soğumaya bırakıyoruz Tel kadayıfları ince ince kesiyoruz Tereyağından 1 yemek kaşığını ve margarini tepsiyi yağlamak için ayırıyoruz Kalan tereyağı ile kadayıfı iyice harmanlıyoruz Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp 1 parçasını yağladığımız tepsiye bastırmadan serpiştirerek dağıtıyoruz Hafif elle düzeltiyoruz çok bastırmadan Daha sonra fıstığın hepsini tepsiye dağıtıyoruz Daha sonra kalan tel kadayıfı fıstıkların üzerine serpiştirip Bastırarak 34 dakika boyunca şekil veriyoruz Üzerine ufak ufak doğranmış 2030 gr margarini koyup önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp aynı ebattaki tepsiden yardım alarak alt üst edip diğer tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz (Biraz zahmetli gelebilir ama lezzetli bir kadayıf için buna değer göreceksiniz) fırından çıkarıp ilk sıcağını aldıktan sonra (yaklaşık 34 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine kepçeye yardımıyla her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz Şerbeti çektikten sonra servise hazır oluyor Afiyet olsun