iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet baklava yufkası
*Yarım su bardağı süt
*1 dolu yemek kaşığı irmik
*Kaymak
*2 yemek kaşığı tereyağ
*6 yemek kaşığı toz şeker
*Toz Antep fıstığı
Fıstıklı Katmer Tarifi Yapılışı İlk olarak süt ve irmiği ocakta kaynatın katı bir hal alacak Onu bir kenarda soğutun Baklava yufkasının birini tezgaha serip üstünü tereyağla biraz yağlayın ve ikinci yufkayı üzerine serin Dilediğiniz ölçüde kaymak( ben 23 yemek kaşığı kullandım çok ağır olmasın diye) ve hazırladığınız sütlü irmikten resimdeki gibi yufkanın üstüne yayın Daha sonra toz şeker ( ben birine 3 yemek kaşığı kullandım çok tatlı sevenler daha fazla koyabilir) ve dilediğiniz ölçüde toz fıstık serpip yufkayı bohça gibi kapatın Üzerine az tereyağ sürüp katları yufkaya yapıştırın ki açılmasın Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üstü kızarana kadar pişirin Piştikten sonra ters yüzünü çevirip kesin ve üzerine fıstık serpip servis yapın Afiyet olsun
*
*
*4 adet baklava yufkası
*Yarım su bardağı süt
*1 dolu yemek kaşığı irmik
*Kaymak
*2 yemek kaşığı tereyağ
*6 yemek kaşığı toz şeker
*Toz Antep fıstığı
Fıstıklı Katmer Tarifi Yapılışı İlk olarak süt ve irmiği ocakta kaynatın katı bir hal alacak Onu bir kenarda soğutun Baklava yufkasının birini tezgaha serip üstünü tereyağla biraz yağlayın ve ikinci yufkayı üzerine serin Dilediğiniz ölçüde kaymak( ben 23 yemek kaşığı kullandım çok ağır olmasın diye) ve hazırladığınız sütlü irmikten resimdeki gibi yufkanın üstüne yayın Daha sonra toz şeker ( ben birine 3 yemek kaşığı kullandım çok tatlı sevenler daha fazla koyabilir) ve dilediğiniz ölçüde toz fıstık serpip yufkayı bohça gibi kapatın Üzerine az tereyağ sürüp katları yufkaya yapıştırın ki açılmasın Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üstü kızarana kadar pişirin Piştikten sonra ters yüzünü çevirip kesin ve üzerine fıstık serpip servis yapın Afiyet olsun
*
*