iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Kolay Katmer Tarifi İçin Malzemeler 2 adet katmer için ölçü;
*6 adet baklava yufkası yada 2 adet normal taze yufka
*4 yemek kaşığı tepeleme şeker
*6 yemek kaşığı çekilmiş *toz halde Antep fıstığı
*1 paket hazır paket kaymak
*4 yemek kaşığı irmik kaymağı ( siz evde pişireceksiniz)
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Evde İrmik kaymağı yapmak için;
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
Üstü için;
*Toz Antep fıstığı
*Kaymak
Fıstıklı Kolay Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizler ile yapımı çok çok kolay ama lezzeti muhteşem bir tarif paylaşmak istiyorum…
Fıstıklı kolay katmer bence benim tariflerimi beğeniyor iseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz Bu tarifi denemenizi özellikle öneriyorum………Eşiniz,çocuklarınız, *konuklarınız ,gün arkadaşlarınız ve tabii ki de siz iddia ediyorum **bayılacaksınız
Benim yaptığım gibi baklava yufkası kullanacağınızı var sayarak *tarifi anlatacağım Baklava yufkası ile daha çıtır çıtır oluyor ama baklava yufkanız yok ise taze *hazır yufka ile de çok güzel oluyor baklava yufkası *şart değil eliniz de hangisi varsa Yufka ile yapanlar da anlattığım aynı işlemleri yapacaklar yapım da*ya da*pişirme de fark yokBen uzun yazdığım için gözünüz korkmasın aslın da çok çok kolay hazırlanan bir tarif ben ayrıntı verdiğim içintarif uzun olduğu için *sakın *zor sanmayın çok çok kolay her şey hazır sadece size *birleştirmek kalıyor…Hadi başlayalım…
Yapılışı
1
*İlk önce irmik kaymağısüt irmiğisahan kaymağı *hazırlayalım…siz hangisini söylemeyi arzu ederseniz…
*1 su bardağı süt ile 1 kaşık irmiği ocak da muhallebi gibi pişirelim Göz göz olup patlaya patlaya pişince ocağı kapatalım ve iyice soğutalım
*Bu soğudukça katılaşan bir karışım muhallebi kıvamın da pişmesi yeterli…
*Bunu 1 gün önceden yapıp buzdolabın da ağzı kapalı saklayabilirsinizBu sayede katmerleri hazırlarken *elinizin altın da hazır olurBen öyle yaptım…
*Tüm malzememizi tezgahımıza hazırlayalım
*Tereyağımızı ocak da eritelim Eridi üstünde ki köpükleri alıp atalımSırf yağı kalsın…
*Baklava yufkamızın birini tezgaha yayalım Üstüne 2 kaşık erimiş tereyağ dan dökelim ve fırça yardımı ile güzelce her yerine yayalım,yufkayı *yağlayalım üstüne 1 yufka daha serelim
*Bu 2 Yufkayı tereyağ ile *YAĞLAMAYALIM
*2 yufkanın orta bölümüne ( her yerine değil sadece ortaya)
*3 yemek kaşığı Antep fıstığı dökelim serpiştirelim Kaşıkla düzeltelim Şimdi fıstığın üstüne 2 yemek kaşığı tepeleme şekeri de serpiştirelim
*Şimdi bunların üstüne de pişirdiğimiz irmik kaymağının yarısını küçük parçalar halin de fıstıkların her yerine doğrayalım , bölüştürelim 2 yemek kaşığı hazır paket kaymağı da aynen küçük küçük her yere bölüştürelim
*Şimdi kalan son yufkayı da bunların üstüne koyalım bu yufkayı da yağlamayalım Sadece tezgaha ilk koyduğumuz yufkayı yağlamış olmalıyız
*Ve hazır olan yufkaları katmerimizi köşeleri ortaya getirerek zarf gibi kapatalım Yüzlerine biraz tereyağ sürelim
*Teflon tavayı ocak da 1 dakika kadar ısıtın sonra katmeri teflon da güzelce kızartarak pişirin UNUTMAYIN Katmerin üstünü yağladığımız için tavayı yağlamayacağız
*İster benim gibi teflon tava da iki yüzü kızarana kadar pişirin İsterseniz de 230 derece de ısınmış fırın da 10 dakika pişirin Tercih size kalmış
*Pişen katmerleri tabaklara alın 1 dakika kadar bekleyin şimdi *kare kare kesin üstlerini toz Antep fıstığı ve hazır kaymak ile süsleyebilirsiniz Sıcak sıcak servis yapın
*Katmeriniz hazır afiyetler olsun
Çok lezzetli değil mi …Aman ha *dikkat ! parmaklarınızı yemeyin…))))))))))
Kesme işlemini mutfak makası ile daha kolay yaparsınız bıçakla biraz zorlanabilirsiniz
O nedenle ya makas kullanın ya da keskin bıçak Yufkalar pişince çok çıtır çıtır *oluyor kırılabilirler
Antep de yapılan katmerler de irmik kaymağı kullanırlar o nedenle kaymak katmerlerin için de erimemiş halde beyaz beyaz görünür İsterseniz siz de kullanın Yok ben uğraşamam diyorsanız Karmeri fıstıklayıp şekerledik den sonra sadece 100 gr hazır kaymağı küçük parçalar halin de koyabilirsiniz Tercih sizin ben 2 sinden de koydum
Antep de baklavaya, kadayıfa kaymak değil süt irmik kaymağı konulur Muhallebi gibi pişirilen kaymak baklavanın ortasına fıstık konulmadan önce fıstığın altına yufkaların üstüne 1 kat olarak güzelce yayılır üstüne fıstık konulur Sade kuru baklavaya konmaz Ölçüsü de şudur
1 tepsi baklava için 750 ml süt75 gr irmik Belki siz de evde açtığınız baklavalara koymak isterseniz ))))))) bilgi olarak paylaşmak istedim…
Resimler de göreceksiniz benim pişirdiğim irmik kaymağı size tarif de yazdığımdan fazla gelebilir…ben fazla katmer *pişireceğim için o şekil de pişirdim Siz 2 tane yapacaksanız tarif de verdiğim *ölçü size yetecektir 2 katmer için siz verdiğim ölçüde *pişirin…Yok çok katmer pişireceksiniz o zaman ………Kısaca ölçü şöyle 1 ölçü irmik 10 ölçü süt Yani yarım çay bardağı irmik kullandı iseniz 5 çay bardağı süt koyacaksınız gibi
Katmer öyle hazır yufka ile olmaz ben kendim açarım derseniz 1 tane açma katmer için ölçü
150 gr un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı silme tuz ile hamurunu hazırlayabilirsiniz…hamur kulak memesi tabir edilen kıvamda olacak yumak üstü sıvıyağ ile yağlanıp 1 saat dinlendirileceksonra yağlanmış tezgahta ilk önce yağlı elle hamur *ezilir * merdane ile biraz da yağlayarak *büyütülür…sonrasın da elle havada döndürülerek hamur kocaman açılır…zar gibi olunca hamur elle düzeltilir sonra muska gibi katlanır içine iç malzemeleri konulur tekrar dört köşesinden ortaya doğru katlanır…tavaya *konularak taş fırına verilir…1015 dakika pişirilir katmer servise hazırdır…dilimleyip servis edilir
İçine
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı fıstık
100 gr süt irmiği koyabilir açma katmer yapabilirsiniz
Bu aşamaları internetten Fıstıklı katmer yapımı izle yazarak seyredebilirsiniz…
Benim gibi incecik yufka açamayanlardan iseniz üzülmeyin baklavalık yufkadan ya da hazır taze yufkadan da güzel olacakdır Hazır yufkayı yufkacılardan almaya taze olmasına dikkat edin Poşetlenmiş yufkaları pek tercih etmeyin derim))))))
Bu katmeri hazırlayıp üstünü yağlamadan buzdolabın da poşet için de saklayabilir *daha sonra pişirebilirsiniz…
Bir de baklava yufkalarının hepsini dışarı çıkartıp bekletmeyin lazım olunca alın tekrar poşete koyunbaklava yufkaları *dışarı da hemen kuruyacak ve kullanılmaz hale geleceklerdirsize lazım olan1 taneyi *alın gerisi poşette beklesin…sonra 2alın gibi…
Dip Not: Bir süre tarif paylaşmayacağım En azından bir süre Bu uzun okuduğunuz son tarifim )))))))))))))))))))))
Başta site yöneticisi Elif hanım, ailesi ve site emektarları *olmak üzere Bugüne kadar tariflerimi okumuş, yapmış,özellikle resim paylaşan, bana mesaj atarak beğenilerini paylaşan, teşekkürlerini ileten Tariflerimi seven, değerli gören herkese çok teşekkür ederim
Sizleri tanımak, sizlerle bilgi alışverişi yapmak mesajlaşmak çok güzeldi tekrar teşekkür ederim
Arada yine uğrarım Bu kesin bir gidiş değil ))))))))))))))))))))))))
Hoşçakalın
*6 adet baklava yufkası yada 2 adet normal taze yufka
*4 yemek kaşığı tepeleme şeker
*6 yemek kaşığı çekilmiş *toz halde Antep fıstığı
*1 paket hazır paket kaymak
*4 yemek kaşığı irmik kaymağı ( siz evde pişireceksiniz)
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Evde İrmik kaymağı yapmak için;
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
Üstü için;
*Toz Antep fıstığı
*Kaymak
Fıstıklı Kolay Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizler ile yapımı çok çok kolay ama lezzeti muhteşem bir tarif paylaşmak istiyorum…
Fıstıklı kolay katmer bence benim tariflerimi beğeniyor iseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz Bu tarifi denemenizi özellikle öneriyorum………Eşiniz,çocuklarınız, *konuklarınız ,gün arkadaşlarınız ve tabii ki de siz iddia ediyorum **bayılacaksınız
Benim yaptığım gibi baklava yufkası kullanacağınızı var sayarak *tarifi anlatacağım Baklava yufkası ile daha çıtır çıtır oluyor ama baklava yufkanız yok ise taze *hazır yufka ile de çok güzel oluyor baklava yufkası *şart değil eliniz de hangisi varsa Yufka ile yapanlar da anlattığım aynı işlemleri yapacaklar yapım da*ya da*pişirme de fark yokBen uzun yazdığım için gözünüz korkmasın aslın da çok çok kolay hazırlanan bir tarif ben ayrıntı verdiğim içintarif uzun olduğu için *sakın *zor sanmayın çok çok kolay her şey hazır sadece size *birleştirmek kalıyor…Hadi başlayalım…
Yapılışı
1
*İlk önce irmik kaymağısüt irmiğisahan kaymağı *hazırlayalım…siz hangisini söylemeyi arzu ederseniz…
*1 su bardağı süt ile 1 kaşık irmiği ocak da muhallebi gibi pişirelim Göz göz olup patlaya patlaya pişince ocağı kapatalım ve iyice soğutalım
*Bu soğudukça katılaşan bir karışım muhallebi kıvamın da pişmesi yeterli…
*Bunu 1 gün önceden yapıp buzdolabın da ağzı kapalı saklayabilirsinizBu sayede katmerleri hazırlarken *elinizin altın da hazır olurBen öyle yaptım…
*Tüm malzememizi tezgahımıza hazırlayalım
*Tereyağımızı ocak da eritelim Eridi üstünde ki köpükleri alıp atalımSırf yağı kalsın…
*Baklava yufkamızın birini tezgaha yayalım Üstüne 2 kaşık erimiş tereyağ dan dökelim ve fırça yardımı ile güzelce her yerine yayalım,yufkayı *yağlayalım üstüne 1 yufka daha serelim
*Bu 2 Yufkayı tereyağ ile *YAĞLAMAYALIM
*2 yufkanın orta bölümüne ( her yerine değil sadece ortaya)
*3 yemek kaşığı Antep fıstığı dökelim serpiştirelim Kaşıkla düzeltelim Şimdi fıstığın üstüne 2 yemek kaşığı tepeleme şekeri de serpiştirelim
*Şimdi bunların üstüne de pişirdiğimiz irmik kaymağının yarısını küçük parçalar halin de fıstıkların her yerine doğrayalım , bölüştürelim 2 yemek kaşığı hazır paket kaymağı da aynen küçük küçük her yere bölüştürelim
*Şimdi kalan son yufkayı da bunların üstüne koyalım bu yufkayı da yağlamayalım Sadece tezgaha ilk koyduğumuz yufkayı yağlamış olmalıyız
*Ve hazır olan yufkaları katmerimizi köşeleri ortaya getirerek zarf gibi kapatalım Yüzlerine biraz tereyağ sürelim
*Teflon tavayı ocak da 1 dakika kadar ısıtın sonra katmeri teflon da güzelce kızartarak pişirin UNUTMAYIN Katmerin üstünü yağladığımız için tavayı yağlamayacağız
*İster benim gibi teflon tava da iki yüzü kızarana kadar pişirin İsterseniz de 230 derece de ısınmış fırın da 10 dakika pişirin Tercih size kalmış
*Pişen katmerleri tabaklara alın 1 dakika kadar bekleyin şimdi *kare kare kesin üstlerini toz Antep fıstığı ve hazır kaymak ile süsleyebilirsiniz Sıcak sıcak servis yapın
*Katmeriniz hazır afiyetler olsun
Çok lezzetli değil mi …Aman ha *dikkat ! parmaklarınızı yemeyin…))))))))))
Kesme işlemini mutfak makası ile daha kolay yaparsınız bıçakla biraz zorlanabilirsiniz
O nedenle ya makas kullanın ya da keskin bıçak Yufkalar pişince çok çıtır çıtır *oluyor kırılabilirler
Antep de yapılan katmerler de irmik kaymağı kullanırlar o nedenle kaymak katmerlerin için de erimemiş halde beyaz beyaz görünür İsterseniz siz de kullanın Yok ben uğraşamam diyorsanız Karmeri fıstıklayıp şekerledik den sonra sadece 100 gr hazır kaymağı küçük parçalar halin de koyabilirsiniz Tercih sizin ben 2 sinden de koydum
Antep de baklavaya, kadayıfa kaymak değil süt irmik kaymağı konulur Muhallebi gibi pişirilen kaymak baklavanın ortasına fıstık konulmadan önce fıstığın altına yufkaların üstüne 1 kat olarak güzelce yayılır üstüne fıstık konulur Sade kuru baklavaya konmaz Ölçüsü de şudur
1 tepsi baklava için 750 ml süt75 gr irmik Belki siz de evde açtığınız baklavalara koymak isterseniz ))))))) bilgi olarak paylaşmak istedim…
Resimler de göreceksiniz benim pişirdiğim irmik kaymağı size tarif de yazdığımdan fazla gelebilir…ben fazla katmer *pişireceğim için o şekil de pişirdim Siz 2 tane yapacaksanız tarif de verdiğim *ölçü size yetecektir 2 katmer için siz verdiğim ölçüde *pişirin…Yok çok katmer pişireceksiniz o zaman ………Kısaca ölçü şöyle 1 ölçü irmik 10 ölçü süt Yani yarım çay bardağı irmik kullandı iseniz 5 çay bardağı süt koyacaksınız gibi
Katmer öyle hazır yufka ile olmaz ben kendim açarım derseniz 1 tane açma katmer için ölçü
150 gr un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı silme tuz ile hamurunu hazırlayabilirsiniz…hamur kulak memesi tabir edilen kıvamda olacak yumak üstü sıvıyağ ile yağlanıp 1 saat dinlendirileceksonra yağlanmış tezgahta ilk önce yağlı elle hamur *ezilir * merdane ile biraz da yağlayarak *büyütülür…sonrasın da elle havada döndürülerek hamur kocaman açılır…zar gibi olunca hamur elle düzeltilir sonra muska gibi katlanır içine iç malzemeleri konulur tekrar dört köşesinden ortaya doğru katlanır…tavaya *konularak taş fırına verilir…1015 dakika pişirilir katmer servise hazırdır…dilimleyip servis edilir
İçine
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı fıstık
100 gr süt irmiği koyabilir açma katmer yapabilirsiniz
Bu aşamaları internetten Fıstıklı katmer yapımı izle yazarak seyredebilirsiniz…
Benim gibi incecik yufka açamayanlardan iseniz üzülmeyin baklavalık yufkadan ya da hazır taze yufkadan da güzel olacakdır Hazır yufkayı yufkacılardan almaya taze olmasına dikkat edin Poşetlenmiş yufkaları pek tercih etmeyin derim))))))
Bu katmeri hazırlayıp üstünü yağlamadan buzdolabın da poşet için de saklayabilir *daha sonra pişirebilirsiniz…
Bir de baklava yufkalarının hepsini dışarı çıkartıp bekletmeyin lazım olunca alın tekrar poşete koyunbaklava yufkaları *dışarı da hemen kuruyacak ve kullanılmaz hale geleceklerdirsize lazım olan1 taneyi *alın gerisi poşette beklesin…sonra 2alın gibi…
Dip Not: Bir süre tarif paylaşmayacağım En azından bir süre Bu uzun okuduğunuz son tarifim )))))))))))))))))))))
Başta site yöneticisi Elif hanım, ailesi ve site emektarları *olmak üzere Bugüne kadar tariflerimi okumuş, yapmış,özellikle resim paylaşan, bana mesaj atarak beğenilerini paylaşan, teşekkürlerini ileten Tariflerimi seven, değerli gören herkese çok teşekkür ederim
Sizleri tanımak, sizlerle bilgi alışverişi yapmak mesajlaşmak çok güzeldi tekrar teşekkür ederim
Arada yine uğrarım Bu kesin bir gidiş değil ))))))))))))))))))))))))
Hoşçakalın