Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fıstıklı makaron tarifi

Fıstıklı makaron tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fıstıklı makaron tarifi malzemeler:

¼ su bardağı toz şeker ¼ su bardağı pudra şekeri 110 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı içi ¼ su bardağı yumurta akı Ayrıca 2 yemek kaşığı yumurta akı ¼ çay kaşığı tuz Kreması için:
6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 paket vanilya 1 su bardağı pudra şekeri 50 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
Fıstıklı makaron tarifi hazırlanışı:


Antep fıstığını ve pudra şekerini un kıvamına gelecek şekilde mutfak robotunda çekin Yumurta aklarını iyice mikserle çırpın Mikserle çırparken azar azar toz şekeri ekleyin, ekledikçe mikserin hızını artırın Parlak ve pürüzsüz kıvama gelince hazırladığınız pudra şekerli karışımı eleyin ve yarısını yumurta aklarının üzerine döküp karıştırın Elediğiniz karışımın kalanını da ekleyin ve yumurta akı beyazını kaybedinceye kadar karıştırın Beyazını kaybettiğinde hazırladığınız hamuru sıkma tüpüne doldurun Tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine araları çok yakın olmayacak şekilde sıkma tüpündeki hamurlarınızı 2,53 cm çapında sıkın Makaronları sıktıktan sonra oda sıcaklığında üzeri kabuk bağlayana kadar kurutun 175 C’ye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyan makaronları yağlı kağıttan ayırın Yağlı kağıttan ayırdıktan sonra aynı boyuttakileri çift çift ayırın Kreması için fıstıkları pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda un kıvamına gelinceye kadar çekin Un haline getirdiğiniz fıstıklı karışımı vanilya ve tereyağı ile karıştırın Ayırdığınız makaronların arasına kremayı sürün ve iki makaronu birbirine yapıştırın Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin


 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt