iltasyazilim
FD Üye
Fit Poğaça – Diyet Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yoğurt
*2, 5 – 3 su bardağı tam buğday unu yada çavdar unu
*1 havuç rendesi
*3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yumurta (birisinin sarisi üzerine)
*2 çay kaşığı yada (damak zevkinize göre ) tuz
*1 paket kabartma tozu
İç malzemesi;
*Az yağılı dilediğiniz peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Chia tohumu
*Keten tohumu
*Susam
*Çörek otu (dilediğinizi kullanın)
Fit Poğaça – Diyet Poğaça Tarifi Yapılışı Diyette en çok özlenilenler de hamur işi degil midir?
Lezzeti bol yağlı bir poğaçaya benzemese de belki yine de yapıp buzlukta saklayıp canınız çektikçe 12 tane yemek istersiniz ısıtın
Tanesinde yaklaşık 50 kalori vardır Normal bir poğaçada ise 300 – 400
Geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın En son unu da ekleyin ve yoğurun
Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın, daha sonra elinizle bastırarak açın Arasına peynirden koyun ve tekrar resimdeki gibi kapatın Yumurtanın sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine sürün
Üzerine dilediğinizi serpiştirin (ben çörek otu, susam ve chia tohumu kullandım)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin
Buzlukta saklayabilirsiniz 9 adet çıkıyor
*1 çay bardağı yoğurt
*2, 5 – 3 su bardağı tam buğday unu yada çavdar unu
*1 havuç rendesi
*3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yumurta (birisinin sarisi üzerine)
*2 çay kaşığı yada (damak zevkinize göre ) tuz
*1 paket kabartma tozu
İç malzemesi;
*Az yağılı dilediğiniz peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Chia tohumu
*Keten tohumu
*Susam
*Çörek otu (dilediğinizi kullanın)
Fit Poğaça – Diyet Poğaça Tarifi Yapılışı Diyette en çok özlenilenler de hamur işi degil midir?
Lezzeti bol yağlı bir poğaçaya benzemese de belki yine de yapıp buzlukta saklayıp canınız çektikçe 12 tane yemek istersiniz ısıtın
Tanesinde yaklaşık 50 kalori vardır Normal bir poğaçada ise 300 – 400
Geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın En son unu da ekleyin ve yoğurun
Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın, daha sonra elinizle bastırarak açın Arasına peynirden koyun ve tekrar resimdeki gibi kapatın Yumurtanın sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine sürün
Üzerine dilediğinizi serpiştirin (ben çörek otu, susam ve chia tohumu kullandım)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin
Buzlukta saklayabilirsiniz 9 adet çıkıyor