FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! Polis adayları Dikkat! Başvurular başladı Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) 8 bin 500 öğrenci alınacak Emniyetten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008 yıllarında düzenlenecek 6 ve 7 dönem ''Polis Iş Eğitimleri''ne, 2007 ve 2008 yılları Ulus Personel Seçme Sınavının birinden (KPSSP3) puan tarzında 65 ve üzeri puan alanlar başvurabilecek Adayların minimum dört takvim yüksek öğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor POMEM'e 400'ü kız, 8 bin 100'ü erkek 8 bin 500 öğrenci alınacak Adaylar ikamet ettikleri il güvenlik müdürlüklerine 0415 Ağustos 2008 tarihleri arasında istenilen belgelerle birlikte başvurabilecek Kız öğrenci adaylar ile askerliğini yapmayan erkek adaylar için 01091982 tarihi ve sonrası doğumlu almak, askerliğini yapan erkekler için ise 01091980 tarihi ve sonrası doğumlu olmak şartı aranıyor Boyu 167'nin altındaki erkekler ile 165'in altındaki kız öğrenciler de başvuruda bulunamayacak haber7