FMF Nasıl bir hastalık Tuba ünsalda yakalanmış ÖNCE TEŞHIS KONULAMADI 1548616552 1548616552 fmfnasilbirhastaliktubaunsaldayakalanmis5c4e036cb7fa8fmfnasilbirhastaliktubaunsaldayakalanmis5c4e036cb7fa8 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabertubaunsal120ekim2008&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg YÜKSEK ALEV, NEFES DARLIĞI, KARIN AĞRISI ŞİKAYETLERİYLE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HASTANEYE KALDIRILAN TUBA ÜNSAL'A, AZ KİŞİDE RASTLANAN AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ (FMF) TEŞHİSİ KONDU Geçtiğimiz hafta Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Tuba Ünsal, festivalin açılış gecesi bir anda rahatsızlanarak Antalya'da özel bir hastaneye kaldırıldı Ancak meşhur oyuncu, burada bir tani konulamaması üzerine apar topar İstanbul'a gönderildi Alman Hastanesi'nde anında kontrolleri yapılan Ünsal'a, FMF teşhisi konuldu sıhhat iyi Tansiyonun düşüklüğü ve solunum yetmezliği rahatsızlıklarını bir yıldır yaşadığını belirten Ünsal, şu açıklamayı yaptı: 'Son zamanlarda sık ataklar geçirip, hastaneye gitmeye başladım Fakat bir türlü teşhis konulamıyordu Herkes grip olduğumu söylüyordu Hatta ABD'de bile bu rahatsızlığıma bir ad koyamadılar Sonunda FMF hastası olduğumu öğrendim FMF, az görülen bir hastalık fakat tedavisi var Bir haftadır Alman Hastanesi'nde yatıyorum fakat şimdi iyiyim' Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) genetik bir rahatsızlık Yüksek ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı, eklem ağrısı, deri döküntüleri gibi rahatsızlık belirtileri birkaç gün süren ataklar halinde ortaya çıkar FMF, çare edilebilir bir hastalık ancak bu çare, FMF'nin genetik bir hastalık olması sebebiyle, rahatsızlık ayrıntılarıyla ortadan kalkmıyor Tedavi, hastalığın oluşturduğu bozuklukları ortadan kaldırmaya yönelik oluyor