Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Forbes Listesindeki Bir Türk! Platformundaki Her Rezervasyon 10 Yoksula Yemek Oluyor

Forbes Listesindeki Bir Türk! Platformundaki Her Rezervasyon 10 Yoksula Yemek Oluyor
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-45fc432efb67e3922739f9e750d47222eb29f589.jpg


Türk teşebbüsçü Serkan Toso, Japonya’da kurduğu “Byfood Japan” şirketiyle bu sene Forbes mecmuasının Asya’daki “30 Yaş Altı Başarılı Girişimciler” listesine giren tek Türk oldu. 


Toso, 2018 yılında Tokyo’daki restoranlar için kurduğu rezervasyon platformuyla, dünyanın fakir ülkelerindeki çocuklara okul yemeği yardımı yapıyor. Platform üzerinden verilen her sipariş 10 Afrikalı çocuğa yemek oluyor.




Hürriyet'ten Abdullah Yüce'nin haberine nazaran, 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdare Bilişim Sistemleri mezunu olan Serkan Toso daha öğrencilik yıllarındayken merak saldığı dijital pazarlama işi sayesinde uzak doğunun önde gelen şirketlerinden birini kurdu. International University of Japan’dan burs kazanmasıyla başlayan Japonya macerasında kısmını birincilikle bitiren genç teşebbüsçü, şimdilerde Japon mutfağını dünyaya tanıtıyor. Ortalarında Güney Kore kökenli bir pop müzik tipi olan k-pop yıldızları ve oyuncuların da yer aldığı 300 tesirli kişinin aday gösterildiği Forbes dergisinin Asya’daki 30 Yaş altı Başarılı Teşebbüsçüler listesine giren tek Türk olarak öne çıkan Toso, “Misyonumuz yemek yoluyla memnunluğu yaymak” diyor.

Her rezervasyonun 10 çocuğa yemek olduğunu belirten Türk teşebbüsçü kurduğu sistemi ve Japonya serüvenini şu sözlerle anlattı



"Japonya’da kendi şirketinizi açmak için 50 bin dolarınız olması gerekiyor. Bu kademede da 30 yıldır Japonya’da yaşayan ve Japonca’dan Türkçe’ye çeviriler yapan bir Boğaziçi mezunu olan Vaner Alper sayesinde bu mahzuru de aştım. Bu müsabaka önümü açan çok kıymetli bir adım oldu. Şu anda Japonya’da olsam da web sitemizin altyapısı ve yazılım-donanım işlerini Türkiye’den tekrar Boğaziçi mezunu arkadaşlarımın kurduğu şirketlerle yapıyoruz. Yani Boğaziçi mezunları olarak birbirimize takviye olmaya devam ediyoruz.

Dünyada her gün milyonlarca çocuk yatağa aç giriyor. Ben yemek işi yapak istiyordum ancak dünyada bu türlü bir durum da var. Kendi işimle bunu nasıl birleştiririm diye düşündüm. İşi yapmamın ana hedefi topluma yararlı olmaktı. Her rezervasyon başına, Kamboçya’da 10 tane çocuğun öğlen yemeğine denk gelen parayı bir derneğe bağışlıyordum. Yani sen Japonya’da yemek yiyorsun lakin seninle birlikte Kamboçya’da 10 tane çocuk da yemek yiyor üzere bir konsept kurdum."

Afrikalı çocuklara 300 bin öğün yemek!



"Biz aslında yalnızca yemek satmıyoruz. Misyonumuz yemek yoluyla memnunluğu yaymak. Bu yüzden bu projeye ‘’Food for Happiness’’ diyoruz. Artık de her rezervasyon aldığımızda Malavi’deki 10 çocuğun yemeğini karşılıyoruz. Bu işi yapmamızın aslı nedeni çocukların beslenmesine takviye olmak, maddi durumları elvermeyen bireylere katkı sağlamak. Hindistan’dan Güney Afrika’ya çok farklı ülkelerdeki STK’larla bu çerçevede çok sayıda işbirliği gerçekleştirdik. Pandemi periyodunda sonlar kapandığı için bizim rezervasyon sayımız önemli oranda düştü. Lakin biz bu proje durmasın diye Japon şirketleriyle muahedeler yaptık. Kısa vadede bu bağışları durdurmamak için bu türlü bir tahlil bulduk. Pandemi devrinde hiç gelirimiz olmasa bile birlikte çalıştığımız şirketlerden gelen maddi dayanakla bağış yapmaya devam ettik ve şu ana dek toplam 300 bin öğün bağışladık. Bu etkiyi genişleterek daha çok bireye ulaşmak istiyoruz. Şirketin vizyonu da dünyada bir yere seyahat ettiğinizde lokal yemek için aklınıza birinci gelen şirketin ‘byfood’ olması. Bu platformla dünyadaki açlık problemine bir nebze katkı sağlamak istiyoruz.”
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt