Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fotoğraf Cekiminde Aydınlık ve Karanlık Oranı Nedir

0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Bence cirkin insan yoktur Fotoğraflarda guzel cıkmayan insan vardır Herkes aynı şeyi soylemekte ben guzelim de fotoğraflarda cirkin cıkıyorum diye Doğru da soylenmiş, ben de bazen fotoğraflarda cok cirkin cıkıyorum Işık nasıl yuzume vuruyorsa bazen nurlu gibi, bazen cadı gibi, bazen de peri kızı gibi cıkabiliyorum Son zamanlarda surekli olarak gazetelerde, internette fotoğraflarda nasıl guzel cıkılır ile ilgili haberler yer alıyor Fotojenik nasıl olunur? Bu yazıları okuduğumda anladım fotoğraf cekilirken guzel veya cirkin olmamız cok onemli değil ışığı iyi ayarlamamız gerekiyormuş

Fotoğrafcılık bir sanat işi Amatorce bile bu işi yapmak istiyorsak kesinlikle fotoğrafcılık kursuna gitmemiz lazım Temel fotoğrafcılık terimleri bile bize cok yabancı gelebiliyor Oysa o kadar da fotoğraf cekmeye meraklıyızdır Fotoğraf cekilirken duyduğumuz acı bir objektifin gorduğu alanın dereceyle ifadesi anlamına gelmektedir Acıklık fotoğraf makinesinde ışığın girebildiği delik, alan, alan acısı, alan derinliği, algoritma, alt acı, altın oran, aps, apz, ara banyo, arka ışık, arka netlik, art alan, arkadan gosterim ve buna benzer saymakla bitiremeyeceğim fotoğrafcılık terimleri bulunmakta Bunları tek tek acıklamaya kalksam da bu işi profesyonel olarak yapanlar kadar anlamamız mumkun değil Ama fotoğraflar da guzel cıkabilmemiz icin aydınlık ve karanlık oranları onemli Biraz buna dikkat edersek bizde guzel fotoğraflar cekebiliriz
imagesfotografcekimindeaydinlikvekaranlikoraninedir5af71226b8fc8

İyi bir fotoğraf cekmede en onemlisi ışıktır Turkcede yuksek dinamik aralığı anlamına gelen HDR en aydınlık piksel ile en karanlık piksel arasında ki farktır Bu HDR oranının yuksek olması ise fotoğrafın ne kadar kaliteli olduğunu gosterir Gercek ile kaydettiğiniz fotoğraf arasında ki doku kaybı ne kadar fazla olursa kalite o kadar duşer Kısaca bir fotoğraf gorduğumuz zaman aa ne kadar da gercekci diyoruz ya tam da bahsettiğimiz HDR oranı ile alakalı bir durumdur Bu olayın bir başka tanımı olarak ise farklı derecelerde pozlanmış olan fotoğrafları aynı dokuda birleştirip doku kayıplarını en aza indirmektir Bu olayı ne kadar kaliteli yapabilirseniz o kadar kaliteli bir fotoğraf elde edebilirsiniz

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt