iltasyazilim
FD Üye
Framboazlı Cheese Kek Tarifi
Resimli Framboazlı Cheese Kek Tarifi
Malzemeler
225 gr Burçak bisküvi
3 yemek yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
4 paket krem peynir
200 gr şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek yemek kaşığı vanilya esansı
4 yumurta
225 gr krema
Kekin Hazırlanışı
Fırını 160 dereceye ayarlayın
23 cm lik kelepçeli kalıba aliminyum kağıdı kenarlardan hafif yukarı gelecek şekilde yerleştirinBisküviyi adamakıllı ufalayıp eritmiş olduğunuz yağ ve şeker ile karıştırıp kalıbın dibine yayın ve 10 dakika pişirinKrem peynir, şeker, un ve vanilyayı orta hızda çırpınYumurtaları teker teker ekleyerek bu sefer yavaş hızda malzemeler iyica karışana dek çırpmaya devam edinEn son kremayı ekleyip biraz karıştırdıktan daha sonra kalıba dökün
Yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin (bu süre fırına göre değişir, yani daha az olabilir Kalıbı salladığınızda kek hala sulu gibi görünebilir ama manâlı değil o şekilde kalması gerekiyor Fazla pişirmemeye uyarı edin Kalıptan çıkarmadan önce soğutun
Frambuazlı sos için Zorunlu Malzemeler
Takriben 250 gr dondurulmuş frambuazlarınız çözüldükten sonradan bir süzgeçte ezin Püresini ve ve çekirdeklerini de bir barbar koyarak kısık ateşte kaynatın, yarım kadeh su ekleyin, arzunuza kadar şeker ilave edin, en son bir tatlı kaşığı nişastayı suda incelterek sosa karıştırın Koyulaşınca ateşten alın ve soğumaya bırakınPastalilaya tanımlama için teşekkür ederim *
Resimli Framboazlı Cheese Kek Tarifi
Malzemeler
225 gr Burçak bisküvi
3 yemek yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
4 paket krem peynir
200 gr şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek yemek kaşığı vanilya esansı
4 yumurta
225 gr krema
Kekin Hazırlanışı
Fırını 160 dereceye ayarlayın
23 cm lik kelepçeli kalıba aliminyum kağıdı kenarlardan hafif yukarı gelecek şekilde yerleştirinBisküviyi adamakıllı ufalayıp eritmiş olduğunuz yağ ve şeker ile karıştırıp kalıbın dibine yayın ve 10 dakika pişirinKrem peynir, şeker, un ve vanilyayı orta hızda çırpınYumurtaları teker teker ekleyerek bu sefer yavaş hızda malzemeler iyica karışana dek çırpmaya devam edinEn son kremayı ekleyip biraz karıştırdıktan daha sonra kalıba dökün
Yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin (bu süre fırına göre değişir, yani daha az olabilir Kalıbı salladığınızda kek hala sulu gibi görünebilir ama manâlı değil o şekilde kalması gerekiyor Fazla pişirmemeye uyarı edin Kalıptan çıkarmadan önce soğutun
Frambuazlı sos için Zorunlu Malzemeler
Takriben 250 gr dondurulmuş frambuazlarınız çözüldükten sonradan bir süzgeçte ezin Püresini ve ve çekirdeklerini de bir barbar koyarak kısık ateşte kaynatın, yarım kadeh su ekleyin, arzunuza kadar şeker ilave edin, en son bir tatlı kaşığı nişastayı suda incelterek sosa karıştırın Koyulaşınca ateşten alın ve soğumaya bırakınPastalilaya tanımlama için teşekkür ederim *