Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frambuaz Soslu Cheesecake

Frambuaz Soslu Cheesecake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

*400 gr labne peynir
*1 paket krema
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yumurta
*100 gr tereyağı
*1 paket eti burçak biskuvi

Sosu için:


*500 gr taze frambuaz
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağı

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı İlk olarak tereyağımızı eritip rondoda iyice ufalttığımız bisküvilerimizin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz 26 cm kelepçeli kalıbımıza alıyoruz bu karışımı ve iyicene bir bardak yardımıyla tabanı bastırıyoruz Bu işlemden sonra bir kabin içerisine labne peyniri ve toz şekeri alıp iyice çırpıyoruz Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Ardından krema ekliyoruz ve düşük ayarda çırpıyoruz Sonrasında un, nişasta ve vanilyayıda ekleyip çırpıyoruz Son olarak teker teker yumurtaları ekleyip çırpıyoruz ( yumurtalar eklendikten sonra fazla çırpmayınız) Bu karışımı bisküvili karışımın üzerine döküyoruz ve 170 derecelik fırında 1 saat pişiriyoruz Bir borcama su koyup fırının içine yerleştirinki cheesecake pişerken çatlamasin 1 saat piştikten sonra fırınınızı kapatın ve cheesecake fırın kapağı açık bir halde yarım saat daha fırının içine bekletin Sonrasında tezgaha alın ve soğutun ardından buzdolabına koyun
Sosu için
Frambuazları mixerden geçirin ve iyicene ezin Bir tencereye alın ve içerisine nişasta ve şekeri ilave edip güzelce pişirin Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağını ekleyip karıştırın Sosumuz oda sıcaklığına geldikten sonra soğuk cheesecakin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun Cheesecake bir gece buzdolabında beklemeli
 
858,496Konular
982,410Mesajlar
30,227Kullanıcılar
vkvkSon üye
Üst Alt