iltasyazilim
FD Üye
Frambuaz Soslu Şeftali Malzemeleri
6 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak su
3 şeftali
Sos İçin Malzemeler
1 bardak frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
12 limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Şeftalileri soyup ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın
Fırın kabına dizip her birinin üzerine 1’er kaşık toz şeker serpin
1 bardak suyu fırın kabına boşaltın Şeftalilerin üzerini folyo ile kapatın
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika şeftaliler yumuşayana kadar pişirin
Sos için; bir sos tenceresine frambuaz, pudra şekeri ve limon suyunu koyun ve orta ateşte pişirin
Şeftalileri servis tabağına yerleştirin Ortalarına birer top dondurma koyun Frambuaz sosunu üzerine gezdirin
Nane yaprağı ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
6 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak su
3 şeftali
Sos İçin Malzemeler
1 bardak frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
12 limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Şeftalileri soyup ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın
Fırın kabına dizip her birinin üzerine 1’er kaşık toz şeker serpin
1 bardak suyu fırın kabına boşaltın Şeftalilerin üzerini folyo ile kapatın
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika şeftaliler yumuşayana kadar pişirin
Sos için; bir sos tenceresine frambuaz, pudra şekeri ve limon suyunu koyun ve orta ateşte pişirin
Şeftalileri servis tabağına yerleştirin Ortalarına birer top dondurma koyun Frambuaz sosunu üzerine gezdirin
Nane yaprağı ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI