iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı (Ahududulu) Pasta Tarifi
Resimli Frambuazlı (Ahududulu) Pasta Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
250 gr frambuaz (Ahududu)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
5 çorba kaşığı damla çikolata
4 çorba kaşığı un
1 paket kremşanti
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Ilk Önce 1 bardak şeker eriyene değin yumurta ile çırpın Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 bardak unu ekleyin, tamamen karıştırın Yağlanmış kalıba aktarın 170 derecede 30 dakika pişirin Bir tencere içinde 3 kadeh sütü, 1 kadeh şekeri, 4 kaşık unu karıştırarak kaynatın Kaynayınca soğumaya bırakın Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslatın ardındaki krema sürün, taban kısmına da kremşanti sürün, frambuaz ve çikolata serpin Üstünü öteki parçayla kapatın Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun üstüne bulayın Kalan çikolatadan ve framboazdan süsleme yapın Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun *
Resimli Frambuazlı (Ahududulu) Pasta Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
250 gr frambuaz (Ahududu)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
5 çorba kaşığı damla çikolata
4 çorba kaşığı un
1 paket kremşanti
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Ilk Önce 1 bardak şeker eriyene değin yumurta ile çırpın Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 bardak unu ekleyin, tamamen karıştırın Yağlanmış kalıba aktarın 170 derecede 30 dakika pişirin Bir tencere içinde 3 kadeh sütü, 1 kadeh şekeri, 4 kaşık unu karıştırarak kaynatın Kaynayınca soğumaya bırakın Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslatın ardındaki krema sürün, taban kısmına da kremşanti sürün, frambuaz ve çikolata serpin Üstünü öteki parçayla kapatın Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun üstüne bulayın Kalan çikolatadan ve framboazdan süsleme yapın Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun *