iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Ananaslı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya tarifi:
*3 yumurtalık pandispanya unu
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı su
Krema tarifi:
*4 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı un
*2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*½ kibrit kutusu kadar margarin
Üzeri için:
*5 kare milföy
*1 su bardağı kavrulmuş fındık
Arası için:
*Dondurulmuş frambuaz ve taze ananas
*Kekleri ıslatmak içinse 2 taze sıkılmış portakal suyu
Frambuazlı Ananaslı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Kek için bütün malzemeleri mikserle çırpıp kelepçeli kalıbınıza dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 2325 dk pişirin (benim kalıbım 27 cm 1012 dilim)
Pişirme kabınızda sütü, unu, nişastayı karıştırın 1 Türk kahvesi şekeri de ekleyin karıştırarak pişirin Şekerin diğer yarısını da krema yoğunlaşınca ekleyin İyice karıştırdıktan sonra kremayı soğumaya alın İyice soğuyunca içine margarini küçük parçalar halinde koyup mikserle çırpın ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirin
Ve 1 paket krem şantiyi poşetinin üzerindeki tarife göre hazırlayın Mikserle çırpın buzdolabında en az yarım saat bekletin
Krema ve krem şantiyi karıştırırken çok fazla çırpmayın o köpük halleri yok olmasın ve özellikle miktarlarına dikkat edin Krem şanti kremanızdan daha az olsun
Not: Bu pastayı yaparken benim size tavsiyem kremaları 1 gün önceden hazırlayın Buzdolabında ayrı ayrı 1 saat bekletin Daha sonra karıştırıp tekrar 1 saat bekletin*Üzeri için milföyleri pişirip en üst katlarını kızaran yerleri yani elinizle kırın o haş haş sesi duyun*1 su bardağı kavrulmuş fındık serpin
Arası için dondurulmuş frambuaz ve taze ananası kullanın*Kekleri ıslatmak içinse 2 taze sıkılmış portakal suyu kullanın
*3 yumurtalık pandispanya unu
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı su
Krema tarifi:
*4 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı un
*2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*½ kibrit kutusu kadar margarin
Üzeri için:
*5 kare milföy
*1 su bardağı kavrulmuş fındık
Arası için:
*Dondurulmuş frambuaz ve taze ananas
*Kekleri ıslatmak içinse 2 taze sıkılmış portakal suyu
Frambuazlı Ananaslı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Kek için bütün malzemeleri mikserle çırpıp kelepçeli kalıbınıza dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 2325 dk pişirin (benim kalıbım 27 cm 1012 dilim)
Pişirme kabınızda sütü, unu, nişastayı karıştırın 1 Türk kahvesi şekeri de ekleyin karıştırarak pişirin Şekerin diğer yarısını da krema yoğunlaşınca ekleyin İyice karıştırdıktan sonra kremayı soğumaya alın İyice soğuyunca içine margarini küçük parçalar halinde koyup mikserle çırpın ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirin
Ve 1 paket krem şantiyi poşetinin üzerindeki tarife göre hazırlayın Mikserle çırpın buzdolabında en az yarım saat bekletin
Krema ve krem şantiyi karıştırırken çok fazla çırpmayın o köpük halleri yok olmasın ve özellikle miktarlarına dikkat edin Krem şanti kremanızdan daha az olsun
Not: Bu pastayı yaparken benim size tavsiyem kremaları 1 gün önceden hazırlayın Buzdolabında ayrı ayrı 1 saat bekletin Daha sonra karıştırıp tekrar 1 saat bekletin*Üzeri için milföyleri pişirip en üst katlarını kızaran yerleri yani elinizle kırın o haş haş sesi duyun*1 su bardağı kavrulmuş fındık serpin
Arası için dondurulmuş frambuaz ve taze ananası kullanın*Kekleri ıslatmak içinse 2 taze sıkılmış portakal suyu kullanın