iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Cheescake Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için;
*2 paket Burçak Yulaflı bisküvi
*1 su bardağı fındık içi
*125 gr tereyağı
Krema için;
*600 gr labne
*1 su bardağı şeker
*1 paket krema
*1 yemek kaşığı un
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Frambuaz sosu için;
*1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheescake Tarifi Yapılışı Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirin,*erimiş tereyağı üzerine ekleyip iyice ama iyice yoğurun alt tabanına yağlı kağıt serin alt tabanı yerleştirin bardak veya kaşık yardımıyla bastırarak iyice sıkıştırıp düz bir zemin elde edin Bu arada kek kalıbının altını ve kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın Kremayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin
Kremanın hazırlanışı; bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın 10 dk ısınması gerekiyor Fırın tepsisine de bir miktar su koyup en alt kata koyun
Labneyi şeker ile birlikte genişçe bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, daha sonra üzerine un vanilya krema ve nişastayı ekleyin, tekrar karıştırın Yumurtaları tek tek kırıp düşük hızda çırpın ve kramayı da kalıba aktarın ve fırın ızgaranı ortalayın, kek kalıbınızı fırına koymadan önce bir iki kere tezgahın üzerine vurun ki hava kabarcıkları olmasın ,yaklaşık 40 dk pişirin yanlar sabit orta hafif sallanıyor ise pişmiş demektir, fırının kapağını aralayın bir saat orada öyle dursun daha sonra çıkarın oda sıcaklığına gelince 5 saat dolapta bekletin
Sosun hazırlanışı;*frambuaz ve şekeri robottan geçirin daha sonra küçük bir tencerede kaynayana kadar pişirin, kaynamaya başlayınca yarım su bardağı suya bir yemek kaşığı nişastayı ekleyip eritin, tencereye ekleyin yoğunlaşıncaya kadar pişirin, soğuyunca kekin üzerine ekleyin
*2 paket Burçak Yulaflı bisküvi
*1 su bardağı fındık içi
*125 gr tereyağı
Krema için;
*600 gr labne
*1 su bardağı şeker
*1 paket krema
*1 yemek kaşığı un
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Frambuaz sosu için;
*1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheescake Tarifi Yapılışı Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirin,*erimiş tereyağı üzerine ekleyip iyice ama iyice yoğurun alt tabanına yağlı kağıt serin alt tabanı yerleştirin bardak veya kaşık yardımıyla bastırarak iyice sıkıştırıp düz bir zemin elde edin Bu arada kek kalıbının altını ve kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın Kremayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin
Kremanın hazırlanışı; bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın 10 dk ısınması gerekiyor Fırın tepsisine de bir miktar su koyup en alt kata koyun
Labneyi şeker ile birlikte genişçe bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, daha sonra üzerine un vanilya krema ve nişastayı ekleyin, tekrar karıştırın Yumurtaları tek tek kırıp düşük hızda çırpın ve kramayı da kalıba aktarın ve fırın ızgaranı ortalayın, kek kalıbınızı fırına koymadan önce bir iki kere tezgahın üzerine vurun ki hava kabarcıkları olmasın ,yaklaşık 40 dk pişirin yanlar sabit orta hafif sallanıyor ise pişmiş demektir, fırının kapağını aralayın bir saat orada öyle dursun daha sonra çıkarın oda sıcaklığına gelince 5 saat dolapta bekletin
Sosun hazırlanışı;*frambuaz ve şekeri robottan geçirin daha sonra küçük bir tencerede kaynayana kadar pişirin, kaynamaya başlayınca yarım su bardağı suya bir yemek kaşığı nişastayı ekleyip eritin, tencereye ekleyin yoğunlaşıncaya kadar pişirin, soğuyunca kekin üzerine ekleyin