iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı krema
*1 su bardağı süzme yoğurt
*400 gr labne peynir
Tabanı İçin Malzemeler ;
*2 ,5 paket eti burçak büskivi
*125 gr tereyağı
Sos İçin Malzemeler ;
*300 gr frambuaz (Taze yada dondurulmuş olabilir)
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile çözülecek)
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle büskivileri rondodan geçirerek un haline getiriyoruz
*Tereyağını erittikten son büskivilerle bir kabın içinde iyice karıştırıyoruz
*Tereyağını yavaşça karıştırarak dökmeniz gerekiyor topaklanma yapmaması açısından
*Kenarlarını alüminyum folyo ile kaplamış olduğunuz kek kalınına yaptığınız karışımı kaşık yada tabanı düz olan büyük servis kaşığı yardımıyla dümdüz olacak şekilde yayın ve 30 dk Bekletin
*Kek kısmı için 3 yumurtayı ve şekeri kap içinde mikser yardımıyla çırpın
*İçerisine kremayı ekleyin daha sonra labneyi sonrasında ise süzme yoğurt ekleyin çok fazla karıştırmamaya özen gösterin fazla karıştırılması durumunda kabarmayabilir
*Malzemelerin hemen kıvam alması için oda sıcaklığında olması gerekir
*Buzdolabından çıkarılan büskivilerin üzerine hazırladığımız harcı ilave edelim ve hava ve kabarcıklar olmaması için zemin üzerine bir kaç defa kek kalıbını zemine vurun
*Kek kalıbını bir tepsi içinde pişirin ve tepsinin yarısı kadar su ekleyin bu sayede kek çatlamayacakdır
*Önceden ısıttığınız fırına tepsinizi yerleştirin 140 derecerde 1:30 saat pişirin
*Sos için frambuazların içerisine şeker ilave ediyoruz 1 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz
*Buzdolabında bekletiyoruz
*30 dk daha sonrasında buz dolabından çıkarıp tencere içerisine 1 çay bardağı su ile çözdürülen mısır nişastasını ekleyip kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz
*Yaklaşık 5 dakika en son ocağın altı kapanınca vanilyayı ekliyoruz
*Sosun üst tarafı jöleleşmemesi farklı bir kap içerisine alın ve aralıklı olarak karıştırın
*Cheesecake fırından çıktıktan sonra orda kısmı sallanabilir bu normaldir yarım saat dinlendikten sonra diğer kenarları ile aynı kıvamda olacaktır ılık bir kıvam aldığında sosu ilave edip soğuduktan sonra buz dolabında 1 gece bekletin bir sonra ki gün servise hazır olacaktır
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı krema
*1 su bardağı süzme yoğurt
*400 gr labne peynir
Tabanı İçin Malzemeler ;
*2 ,5 paket eti burçak büskivi
*125 gr tereyağı
Sos İçin Malzemeler ;
*300 gr frambuaz (Taze yada dondurulmuş olabilir)
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile çözülecek)
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle büskivileri rondodan geçirerek un haline getiriyoruz
*Tereyağını erittikten son büskivilerle bir kabın içinde iyice karıştırıyoruz
*Tereyağını yavaşça karıştırarak dökmeniz gerekiyor topaklanma yapmaması açısından
*Kenarlarını alüminyum folyo ile kaplamış olduğunuz kek kalınına yaptığınız karışımı kaşık yada tabanı düz olan büyük servis kaşığı yardımıyla dümdüz olacak şekilde yayın ve 30 dk Bekletin
*Kek kısmı için 3 yumurtayı ve şekeri kap içinde mikser yardımıyla çırpın
*İçerisine kremayı ekleyin daha sonra labneyi sonrasında ise süzme yoğurt ekleyin çok fazla karıştırmamaya özen gösterin fazla karıştırılması durumunda kabarmayabilir
*Malzemelerin hemen kıvam alması için oda sıcaklığında olması gerekir
*Buzdolabından çıkarılan büskivilerin üzerine hazırladığımız harcı ilave edelim ve hava ve kabarcıklar olmaması için zemin üzerine bir kaç defa kek kalıbını zemine vurun
*Kek kalıbını bir tepsi içinde pişirin ve tepsinin yarısı kadar su ekleyin bu sayede kek çatlamayacakdır
*Önceden ısıttığınız fırına tepsinizi yerleştirin 140 derecerde 1:30 saat pişirin
*Sos için frambuazların içerisine şeker ilave ediyoruz 1 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz
*Buzdolabında bekletiyoruz
*30 dk daha sonrasında buz dolabından çıkarıp tencere içerisine 1 çay bardağı su ile çözdürülen mısır nişastasını ekleyip kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz
*Yaklaşık 5 dakika en son ocağın altı kapanınca vanilyayı ekliyoruz
*Sosun üst tarafı jöleleşmemesi farklı bir kap içerisine alın ve aralıklı olarak karıştırın
*Cheesecake fırından çıktıktan sonra orda kısmı sallanabilir bu normaldir yarım saat dinlendikten sonra diğer kenarları ile aynı kıvamda olacaktır ılık bir kıvam aldığında sosu ilave edip soğuduktan sonra buz dolabında 1 gece bekletin bir sonra ki gün servise hazır olacaktır