iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*1, 5 paket eti burçak bisküvi
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
Kreması için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Labne peynir(200 gram)
*Sıvı krema (150 gram)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı un
Frambuazlı sosu için;
*1, 5 su bardağı frambuaz
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
*
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı İlk olarak cheesecake yapmaya tabanını hazırlamakla başlayalım;Burçak bisküvileri güzelce un şeklini alıncaya kadar robottan geçirelim Daha sonra ayrı bir kaba alıp içerisine tereyağı, sütü ekleyip karıştıralım ve tabanını yağladığımız kelepçeli kek kalıbına dökelim Kaşığın yada bardağın alt kısmı ile iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim Sonra 10 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim
Bu esnada kremayı hazırlayalım;Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım ve ardından krema için gerekli olan diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar karıştıralım Ardından buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim Kalıbımızı bir kaç kez tezgah üzerine vuralım ki kabarcıklar oluşmasın
Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında ilk 10 dakika pişirelim ve dereceyi 140’a düşürüp hiç fırının kapağını açmadan yaklaşık 5055 dakika kontrollü olarak pişirelim Ayrı yeten cheesecake pişerken fırının içerisine ayrı bir kapta su katalım Üzeri çok az pembeleşinceye kadar pişirelim
Cheesecake pişince fırının kapağını açalım ve fırında ağzı açık biraz bekletelim Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakalım
Cheesecake soğurken bizde frambuazlı sosumuzu hazırlayalım;Frambuazları bir tencereye alalım ve suyunu, şekerini ilave edelim Ayrı bir kasede 1 çay bardağı su ile nişastamızı iyice açalım ve frambuazın içerisine ilave edelim Sosumusu sürekli kaynayana kadar karıştıralım Sosumuz kaynamaya başlayınca 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım
Daha sonra ılıyan sosumuzu soğuyan cheseecake üzerine döküp yayalım ve dolapta bir gece veya en az 5 saat kadar bekletip öyle servis yapalım
Ayet olsun?
*1, 5 paket eti burçak bisküvi
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
Kreması için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Labne peynir(200 gram)
*Sıvı krema (150 gram)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı un
Frambuazlı sosu için;
*1, 5 su bardağı frambuaz
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
*
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı İlk olarak cheesecake yapmaya tabanını hazırlamakla başlayalım;Burçak bisküvileri güzelce un şeklini alıncaya kadar robottan geçirelim Daha sonra ayrı bir kaba alıp içerisine tereyağı, sütü ekleyip karıştıralım ve tabanını yağladığımız kelepçeli kek kalıbına dökelim Kaşığın yada bardağın alt kısmı ile iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim Sonra 10 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim
Bu esnada kremayı hazırlayalım;Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım ve ardından krema için gerekli olan diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar karıştıralım Ardından buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim Kalıbımızı bir kaç kez tezgah üzerine vuralım ki kabarcıklar oluşmasın
Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında ilk 10 dakika pişirelim ve dereceyi 140’a düşürüp hiç fırının kapağını açmadan yaklaşık 5055 dakika kontrollü olarak pişirelim Ayrı yeten cheesecake pişerken fırının içerisine ayrı bir kapta su katalım Üzeri çok az pembeleşinceye kadar pişirelim
Cheesecake pişince fırının kapağını açalım ve fırında ağzı açık biraz bekletelim Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakalım
Cheesecake soğurken bizde frambuazlı sosumuzu hazırlayalım;Frambuazları bir tencereye alalım ve suyunu, şekerini ilave edelim Ayrı bir kasede 1 çay bardağı su ile nişastamızı iyice açalım ve frambuazın içerisine ilave edelim Sosumusu sürekli kaynayana kadar karıştıralım Sosumuz kaynamaya başlayınca 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım
Daha sonra ılıyan sosumuzu soğuyan cheseecake üzerine döküp yayalım ve dolapta bir gece veya en az 5 saat kadar bekletip öyle servis yapalım
Ayet olsun?