iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Hafif Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*Burçak bisküvi
*500 gram Speisequark (Türkiye de labne)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı sütlü reçel (gezuckerte kondensmilch)
*1 paket frambuaz buzlu
Frambuazlı Hafif Tatlı Tarifi Yapılışı Labne peynirinin ve yoğurdu güzelce çırpın ve sütlü reçeli de ilave edip güzel koyu kıvam alana kadar karıştırın İsteğe göre biraz daha yoğurt, labne veya süt reçeli eklenile bilinir kıvamı tutturmak için*Derin bir kaba bisküviler dizilir ve üstüne labneli karışımın yarısı dökülür*Buzlu frambuaz dizilir*Kalan karışım dökülür üstüne kalan frambuaz dizilir ve bisküvi ufalanıp serpiştirilir*Buz dolabında 23 saat bekletip servis ede bilirsiniz, afiyet olsun*NOT: Ben bilerek şeker ilave etmedim çünkü sütlü reçel ve frambuaz zaten şekerli İsteğe göre vanilya şekeri ilave edilir
*Burçak bisküvi
*500 gram Speisequark (Türkiye de labne)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı sütlü reçel (gezuckerte kondensmilch)
*1 paket frambuaz buzlu
Frambuazlı Hafif Tatlı Tarifi Yapılışı Labne peynirinin ve yoğurdu güzelce çırpın ve sütlü reçeli de ilave edip güzel koyu kıvam alana kadar karıştırın İsteğe göre biraz daha yoğurt, labne veya süt reçeli eklenile bilinir kıvamı tutturmak için*Derin bir kaba bisküviler dizilir ve üstüne labneli karışımın yarısı dökülür*Buzlu frambuaz dizilir*Kalan karışım dökülür üstüne kalan frambuaz dizilir ve bisküvi ufalanıp serpiştirilir*Buz dolabında 23 saat bekletip servis ede bilirsiniz, afiyet olsun*NOT: Ben bilerek şeker ilave etmedim çünkü sütlü reçel ve frambuaz zaten şekerli İsteğe göre vanilya şekeri ilave edilir