iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 6 adet kare milföy hamuru
Kreması için:
• 3 çorba kaşığı un
• 7 çorba kaşığı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 12 kg süt
• 12 paket vanilya
• 50 gr margarin
• 1 paket donmuş frambuaz
Hazırlanışı :
Kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir kabın altını su ile hafifçe ıslattıktan sonra 4 adet milföy hamurunu döşeyin
Kalan milföy hamurlarını ince şerit şeklinde kesin Kabın tabanına döşenmiş olan hamurların kenarlarını kesilen milföy şeritleri ile yükseltin
Hamurun üzerine çatalla küçük delikler açın Hamuru, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişirin
Kremayı hazırlamak için, süt un, şeker ve yumurtayı iyice çırpın Orta ateşte, karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Ateşten alıp, vanilya ve margarini ilave edin Kremayı mikserle çırpıp soğutun Hazırladığınız kremayı pişirdiğiniz milföyün üzerine sürün Frambuazları kremanın üzerine dizip, servis yapın
• 6 adet kare milföy hamuru
Kreması için:
• 3 çorba kaşığı un
• 7 çorba kaşığı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 12 kg süt
• 12 paket vanilya
• 50 gr margarin
• 1 paket donmuş frambuaz
Hazırlanışı :
Kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir kabın altını su ile hafifçe ıslattıktan sonra 4 adet milföy hamurunu döşeyin
Kalan milföy hamurlarını ince şerit şeklinde kesin Kabın tabanına döşenmiş olan hamurların kenarlarını kesilen milföy şeritleri ile yükseltin
Hamurun üzerine çatalla küçük delikler açın Hamuru, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişirin
Kremayı hazırlamak için, süt un, şeker ve yumurtayı iyice çırpın Orta ateşte, karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Ateşten alıp, vanilya ve margarini ilave edin Kremayı mikserle çırpıp soğutun Hazırladığınız kremayı pişirdiğiniz milföyün üzerine sürün Frambuazları kremanın üzerine dizip, servis yapın