iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 5 – 3 çay bardağı un
*1 vanilin
*1 kabartma tozu
*Yarım portakal kabuğu
*1 çay kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için;
*2 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı margarinde olur isteğe bağlı
*1 paket krem şanti
Üstü için;
*Orman meyveli sos ve ya sevdiğiniz başka bir sos nasıl arzu ederseniz
Frambuazlı Tart Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhaba kesinlike bayılarak yiyeceğiniz bir tatlı hem yapması da gayet eğlenceli ? Gelelim tarifimize
1
*Kekini hazırlamaya başlayalım
*Önce 2 yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırın
*Köpürdükten sonra süt ve yağı da ekleyip karıştırmaya devam edin
*Unu ,vanilini, kabartma tozunu ,ekleyip karıştırın ,ben miktarı yazdım ama siz yinede göz kararı koyun
*Hamuru çok ince kalırsa pişerken hamur kalır, çok sertte olmasın kekimiz kuru olur Orta kıvamda tutturmaya bakın
*Son olarak tarçın ve portakal kabuğunu ekleyip 170 derecede ısıttığınız fırına atın
*Geçelim muhallebinin hazırlanışına
*Önce şekeri unu nişastayı tencerenize ekleyip karıştırın
*Daha sonra sütü ekleyin
*Kaynayana kadar karıştırın
*Kaynadıktan sonra tereyağını vanilini ekleyin
*Ilımaya bırakın
*Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın ve soğumaya bırakın
*Gelelim şimdide Orman meyveli sosumuza; 1 su bardağı suya paketteki tozu dökün kaynayana kadar karıştırın
*Sosumuz hazır soğumaya bırakalım
*Son aşama; Hazırladığınız kekin üzerine muhallebiyi dökün fakat muhallebiden az birşey bırakın süslemek için
*Muhallebiyi döktükten sonra soğuyan sosu da üzerine dökün
*Son olarak şekil vermek için sakladığımız muhallebiyi şırınganız varsa şırıngaya ekleyin yoksa poşete ekleyip delik açın ve yuvarlak halkalar yapın alttaki resimlerde yapılmış halini görebilirsiniz
*Daha sonra kürdanla içeriden dışarıya doğru çizgiler çizin 7
*Pastamız hazır ? en az 67 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ?
*
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 5 – 3 çay bardağı un
*1 vanilin
*1 kabartma tozu
*Yarım portakal kabuğu
*1 çay kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için;
*2 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı margarinde olur isteğe bağlı
*1 paket krem şanti
Üstü için;
*Orman meyveli sos ve ya sevdiğiniz başka bir sos nasıl arzu ederseniz
Frambuazlı Tart Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhaba kesinlike bayılarak yiyeceğiniz bir tatlı hem yapması da gayet eğlenceli ? Gelelim tarifimize
1
*Kekini hazırlamaya başlayalım
*Önce 2 yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırın
*Köpürdükten sonra süt ve yağı da ekleyip karıştırmaya devam edin
*Unu ,vanilini, kabartma tozunu ,ekleyip karıştırın ,ben miktarı yazdım ama siz yinede göz kararı koyun
*Hamuru çok ince kalırsa pişerken hamur kalır, çok sertte olmasın kekimiz kuru olur Orta kıvamda tutturmaya bakın
*Son olarak tarçın ve portakal kabuğunu ekleyip 170 derecede ısıttığınız fırına atın
*Geçelim muhallebinin hazırlanışına
*Önce şekeri unu nişastayı tencerenize ekleyip karıştırın
*Daha sonra sütü ekleyin
*Kaynayana kadar karıştırın
*Kaynadıktan sonra tereyağını vanilini ekleyin
*Ilımaya bırakın
*Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın ve soğumaya bırakın
*Gelelim şimdide Orman meyveli sosumuza; 1 su bardağı suya paketteki tozu dökün kaynayana kadar karıştırın
*Sosumuz hazır soğumaya bırakalım
*Son aşama; Hazırladığınız kekin üzerine muhallebiyi dökün fakat muhallebiden az birşey bırakın süslemek için
*Muhallebiyi döktükten sonra soğuyan sosu da üzerine dökün
*Son olarak şekil vermek için sakladığımız muhallebiyi şırınganız varsa şırıngaya ekleyin yoksa poşete ekleyip delik açın ve yuvarlak halkalar yapın alttaki resimlerde yapılmış halini görebilirsiniz
*Daha sonra kürdanla içeriden dışarıya doğru çizgiler çizin 7
*Pastamız hazır ? en az 67 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ?
*