Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
5 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Keki ıslatmak için:
4 su bardağı SEK Günlük Süt Yarım su bardağı şeker 200 ml SEK Krema Üzeri için:
450 g frambuaz 7 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile çözdürelim) 1 su bardağı su 1 paket vanilya


Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 45dk

Frambuazlı Trileçe Tarifi Yapılışı

Derince bir çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tekrar çırpalım
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın kabına kek hamurumuzu dökelim
160 ?C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 4045 dk pişmeye bırakalım
Kekimizin pişmesini beklerken ıslatmak için kullanacağımız süt, krema ve şekeri derince bir kapta çırparak buzdolabına kaldıralım
Tatlımızın üzeri için; frambuazı uygun bir tencereye alalım Üzerine şeker ve suyu ekleyerek bir saat buzdolabında bekletelim
Kürdan testi yaptıktan sonra kekimizi fırından alalım İlk sıcağının çıkmasını bekleyelim
Ilıyan keki kabından çıkartalım Pişirme kağıdını soyarak kekimizi ters bir şekilde fırın kabına tekrar yerleştirelim
Kekin üzerine kürdan yardımı ile delikler açalım
Daha önceden hazırladığımız sütlü karışımı, kekin üzerine tamamen boşaltalım
Sosu için dolapta bekletmiş olduğumuz frambuaza bir çay bardağı su ile açtığımız nişastayı ilave ederek ocağa alalım
Tel çırpıcı ile karıştıralım Sosumuz kaynadıktan sonra vanilyayı ilave ederek ocaktan alalım
İlk sıcağı çıkan frambuaz sosu keke gezdirelim ve üzerini düzeltelim
Tatlımızı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım En az 34 saat dinlendirelim
Dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt