Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fransa'da Hükümet Irkçılara Karşı Geri Adım mı Attı? Zafer Takı'na Asılan AB Bayrağı Siyasi Kriz Yarattı

Fransa'da Hükümet Irkçılara Karşı Geri Adım mı Attı? Zafer Takı'na Asılan AB Bayrağı Siyasi Kriz Yarattı
0
28

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
s-bdffc60a9d211fae109014fddbe86b6b8a7bf2c9.jpg

Avrupa Birliği (AB) devir başkanlığını 1 Ocak'tan itibaren 6 aylığına devralan Fransa'da, tarihi yapılara çekilen AB bayrakları ve yapılan ışıklandırma krize neden oldu. Çok sağcıların reaksiyonlarının akabinde Zafer Takı'ndaki AB bayrağı indirildi.

Fransa 1 Ocak'ta Avrupa Birliği (AB) periyot başkanlığını devraldı. Devir başkanlığının Fransa'ya geçmesi nedeniyle Paris’in simgelerinden Zafer Takı ve Eyfel Kulesi üzere yapılar AB bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı.

Hükümet 27 üye ülkeyi temsilen tarihi yapıları mavi renklerle ışıklandırırken, savaşta ömrünü yitirenler anısına dikilen Zafer Takı'na da AB bayrağı astı. Lakin tarihi yapılardaki bayraklar bilhassa çok sağcıların yansısını çekti.

AB tersi çok sağcı cumhurbaşkanı adayları Marine Le Pen ve Eric Zemmour ile sağ kanadın cumhurbaşkanı adayı Valérie Pécresse Fransa'nın egemenliğini simgeleyen yapıya AB bayrağı asılmasına reaksiyon gösterdi.

Muhalefetten 'zafer', idareden 'geri adım yok' bildirisi...

Ülkede siyasi arenada tartışma sürerken pazar sabahı Zafer Takı'ndaki AB bayrağı kaldırıldı. Çok sağcı aday Le Pen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un baskıyla geri adım attığını belirterek, 'Büyük bir zafer' dedi.

Paris idaresi ise 'geri adım' tezlerini reddederek, bayrağın planlanan program çerçevesinde 2 gün sonra kaldırıldığını açıkladı.

Daha evvel AB bayrağının birkaç gün boyunca Zafer Takı'nda kalacağını açıklayan AB Bakanı Clément Beaune da 'geri adım yok' dedi.

Bir radyo programına konuşan Bakan Beaune, 'Avrupa'yı benimsiyoruz, lakin bu Fransız kimliğimizden hiçbir şey götürmüyor' diye konuştu. Bakan Beaune ayrıyeten muhalif adayları, 'aşırı sağ kısır tartışmaların peşinden koşmakla' suçladı.

858,542Konular
981,895Mesajlar
32,535Kullanıcılar
baronnSon üye
Üst Alt