Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fransa'da Ramazan Coşkusu

Fransa'da Ramazan Coşkusu
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Fransa'da Ramazan coşkusu

Şimdiye kadar 7 ülkenin 17 ayrı şehrinde iftar sofraları açarak, kültür programları gerçekleştiren Bereket Konvoyu, Fransa'ya ulaştı
Salı, 09 Ekim 2007 15:51

Bayrampaşa Belediyesinin organizasyonuyla Ramazan ayının başında yola çıkan Bereket Konvoyu, bugüne kadar Balkanlarda 7 ülkenin 17 ayrı şehrinde iftar sofraları açarak, kültür programları gerçekleştirdi Bereket Konvoyu, Avrupa'da ise Almanya ve Avusturya'dan sonra Fransa'ya ulaştı

Fransa'nın Belfort şehrinde 6000 kişiye iftar sofrası açan Bereket Konvoyunu gurbetçilerimiz büyük sevinç gösterileriyle ve coşkuyla karşıladı Türk dostu, Fransa Milletvekili Damien Meslot'un Dış işleri Bakanlığımızdan, Ramazan ayında Fransa'da bir program gerçekleştirilmesi isteği üzerine, Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programa Türkler kadar Fransızlar da büyük ilgi gösterdi

Aynı sofrada iftar saatini bekleyen Türkler ve Fransızlar, gerçekleştirilen kültür programlarında yer alan sema gösterisinin ardından, sahne alan Haluk Levent'in konserinde kol kola hep bir ağızdan parçalara eşlik ederek eğlendiler

Türk kültürünün tanıtımına büyük katkılar sağladığı gibi, Fransa'da yaşayan Türklere ramazan ayının maneviyatını yaşatan, unutulmadıklarını hatırlatan, Fransız ve Türklerin kaynaşmasına vesile olan programa Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İstanbul eski Milletvekili Yahya Baş, Fransa Milletvekili Damien Meslot, Belfort Belediye Başkanı Etienne Bouzback, TRT Genel Müdürü Ali Güney ve Belfort bölgesinden din adamları katıldı

Fransa Milletvekili Damien Meslot programda yaptğı konuşmada, Fransa'da Türkler için bir program gerçekleştirme talebinin yerine getirilmesinden çok mutlu olduğunu belirterek bu güzel geceyi bizlere yaşatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'ye ve ekibine teşekkür ederimdedi

BU TÜR PROGRAMLARA DEVAM

Bayrampaşa Belediyesini Belfort Belediyesi ile kardeş belediye yapmak istediklerine değinen Meslot; Türklerin dostluğu benim için çok önemli ve bu tür programları kardeş belediyemizin de desteğiyle gerçekleştirmeye devam edeceğiz dedi

Buram buram Anadolu ve Trakya kokan soframıza hoş geldiniz sözleriyle konuşmasına başlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; kardeşlik sınır tanımaz sloganıyla bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz programlarımızda, kültür sofrası, insan sofrası, ihsan sofrası açmanın mücadelesiyle önce balkanlarda, sonra güzel Anadolumuz'da, daha sonra da İsrail'in vurduğu Lübnan'da bulunmanın mutluluğunu yaşadık Biz balkanlarda kalmayı düşünürken, ben Türkleri çok seviyorum ve onlara sevdikleri bir organizasyon yapmak istiyorum, güzel bir ramazan akşamı yaşatmak istiyorum düşüncesiyle girişimlerde bulunan Mösyö Damien Meslot sayesinde bugün de buradayız Sizler için iftar sofrası açmamızı sağladığı, sizlerle kucaklaşmamıza vesile olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorumdedi

HER DİL VE DİNDEN İNSANIN KAYNAŞMASI

Her yerde iftar veriyorsunuz bunun sebebi nedir diye sorular geliyor devamlı diyerek konuşmasına devam eden Başkan Bürge; bizler kökleri Orta Asyada, gövdesi Anadoluda, sürgünleri balkanlarda olan muhteşem bir çınar ağacının aynı kökten beslenmiş Osmanlı bakiyesi toprağının en önemli insanlarıyız Türkiyede ki insanımızla, Balkanlar ve Arupada ki insanımız arasında kardeşlik köprüsü kurmak düşüncesiyle yola çıktık gönül sofrası, kültür sofrası, iftar sofrası açalım, her din ve dilden insanı kaynaştıralım istedikdedi

Bosna'nın Foynica kentindeki fransisken klisesinin duvarında tam 526 yıldır asılı duran fermanda Ben Fatih Sultan Mehmet han; bütün dünyaya ilan ediyorum ki, kendilerine bu padişah fermanı verilen Bosnalı rahipler ve kiliseleri ve her din ve milletten herkes himayem altındadır ve emrediyorum ki ne padişahlık eşrafından ne hizmetkarlardan nede imparatorluk vatandaşlarından hiç kimse bu insanların özgürlüklerini sınırlamayacak ve onlara zarar vermeyecektiryazılıdır diyen Başkan Bürge; işte Osmanlının hoşgörüsünü bütün dünyaya haykırmak adına biz Bayrampaşa belediyesi olarak balkanlarda 4 tır 2 otobüs 3 minibüs 5 binek araçla bütün balkan ülkelerinde 150 personeliyle bu muhteşem ramazan günü ve gecelerini yaşatmaya çalışıyoruzdedi

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözüyle Damien Meslot'a Türkiye'den getirdiği kahve ve fincan hediye eden Başkan Bürge bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek veren herkese, destek verenlere, sponsorlarımıza ve gittiğimiz her yerde bizleri büyük bir sevgi ve özlemle bağrına basan kardeşlerimize, teşekkür ediyorum dedi

858,505Konular
982,616Mesajlar
33,037Kullanıcılar
link67Son üye
Üst Alt