Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fransa'nın Mutfağından 15 Enfes Tarif

Fransa'nın Mutfağından 15 Enfes Tarif

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 Soğan Çorbası


redefinedmomcomKlasikleşen ilk Fransız yemeğimiz
Hemen hemen Fransa'da her kafede bulabileceğiniz türden bir başlangıç
Kavrulmuş soğan, et suyu, Gruyere peyniri ve ekmek ile hazırlanıyor
Tarifini buradan bulabilirsiniz
2 Boeuf Bourguignon (Böf Burginyon)


Kısık ateşte uzun uzun pişen ve Burgundy yöresine ait bir av yemeği olan bu tarif, zaman içinde değişerek altında makarna ile servis edilmeye başlıyor İçine genelde et, havuç, patates,mantar ve şarap konuyor
Saatlerce pişiyor ve etle birlikte pişen şarap proteini dağıtıyor Sonuç olarak yumuşacık lime lime hale getiriyor Makarnanın üstüne keyifli bir alternatif diyebiliriz
Tarife buradan ulaşabilirsiniz
3 Coq au Vin (Kok o ven)


Türkçe meali: Şarapta Tavuk Yahnisi
Yine bir yukarıdaki tarif gibi, kısık ateşte, döküm tencerede saatlerce şarap sosunda pişmesi makbul
İçinde arpacık soğanı, mantar ve taze kekik de mevcut
Tarif adına tıklayın
4 DuckCanard à l'orange (DakKanar a loranj)


Türkçe adı: Portakallı Ördek
Ördek eti Fransa'da çok kullanılıyor Bu tarif ise çektirilmiş portakal sosunun ördeğin üstüne glaze edilmesinden ibaret Fransa'da çokca tercih edilen bir tarif
Benzeri için buraya tıklayın
5 Salade Niçoise (Salad Nisuaz)


Nice bölgesinden ismini alan bu salata; ton balığı ve ançuez kullanımıyla ön plana çıkıyor Normalde okullarda verilen eğitimlerde bu salatayı orijinal sunumuyla öğretiyorlar Bu da demek oluyor ki, haşlanmış patates, yeşil fasulye, yumurta, yeşillik, domates ve zeytin tabakta ton ve ançüezin yanına ayrı ayrı konuluyor
Bu tarif için tıklayın
6 Steak Tartare


Çiğ etten hoşlanmayanların pek iştahını açmayacak bir tarif ama sevenler de vazgeçemiyor Kaliteli bir etin çiğ şekilde kıyılarak soğan ve soslarla karıştırılmasından elde ediliyor
Genelde çiğ yumurta sarısı, kızarmış ekmek, turşu ve kibrit patates kızartması ile servis ediliyor
Tarif için tıklayabilirsiniz
7 L'escargot (L'eskargo)


Evet yanlış tahmin etmediniz
Bunlar salyangoz ancak Fransa'da en çok talep edilen aperatiflerden de biri
Yemek okulunda bunu zorla yememiz gerektiği zaman fark ettim ki içine yapılan o ağır sosun içinde 4 kilo kadar sarımsak ve tereyağı olduğu için böceğin tadına pek varamıyorsunuz, yani biraz kandırmacalı
Evde tarif için tıklayın
8 Croque Monsieur (Krok Mösyö)


Fransa'da bir bistroya gittiğinizde en çok yemek isteyeceğiniz şeylerden biri bu tostolacaktır
İki ekmek arasına Gruyere ya da Emental peynirinden yapılan bu yemek, jambon ile devam ediyor Sonunda ise beşamel sos ve peynir rendesi ile son buluyor
Bu tarifin hanımı ise Croque Madamme, onun ise üstünde ekstradan sahanda yumurta oluyor
Tarif için tıklayın
9 Sole Meuniere (Sol Mönyer)


Fransız mutfağının Güney bölgesinde; balıklar ve deniz canlıları, Kuzey bölgesinde; daha çok yahniler ve yoğun soslar, orta bölümünde; ise pek çoğumuzun bildiği klasikleşmiş Fransız yemekleri yeniyor
Balık denildiğinde ise akla ilk dil balığı geliyor Fransa'da bu tarif tereyağının hafifçe kızartılmasından yapılıyor Biraz kapari, biraz limon suyu biraz da maydanoz ile tamamlanıyor
Tarif için buraya gelin
10 Quiche Lorraine (Kiş Loren)


Kiş; Almanya'da bulunan bir hamur işi olsa da Loren bölgesindeki Fransızlar olaya el atıp krema, peynir ve şarküteriyle bu popüler tarifi geliştiriyorlar
Tarif için tıklayın
11 Macarron (Makaron)


Size iyi haber!
Aklınıza gelen ne kadar tatlı ve hamur işi varsa genellikle Fransız mutfağından çıkıyor
Hamur işlerinde en çok baget, ekşi mayalılar, brioşlar ve milföy tercih ediliyor Tatlılar ise saymakla bitmeyecek kadar çok
Laf açılmışken biz de ilk olarak badem unundan yapılan dışı çıtır, içi yumuşak bu kurabiyeden bahsedelim, namı değer makaron
Artık hemen hemen her aroması yapılan, hatta son günlerde modaya istinaden tuzlutatlı karışık da denenen, baklavalısını bile gördüğüm makaronlar doğru yapılınca hakkını çok güzel veriyor
Tarif için hemen buraya!
12 CroissantPain au Chocolat (KruvasanPen o Şokola)





Milföyden yapılan bu hamur işi, genelde Fransa'da değil hemen hemen her yerde tüketilen bir kahvaltı ürünü Dünya'nın neresine giderseniz gidin, Kontinental kahvaltıda mutlaka kruvasan verilir
Ancak Fransa'da yapılanları oradan başka hiç bir yerde yiyemeyeceğinize garanti verebilirim Bunun ilk nedeni; Alpler'de yetişen hayvanların tereyağları ile üretilmesi ikincisi ise üşenmeden yorulmadan milföy hamurunu kendilerinin el ile yapmaları
Pain au Chocolat ise kruvasan içine çikolata konulan başka bir türü
Benzer tarifler için buradan başlayabilirsiniz
13 Tarte Tatin (Tart Taten)


Tatin kardeşler tarafından elmaların yanlışlıkla fırında unutulmasından dolayı ortaya çıkan müthiş bir tatlı!
Önce elmalar tarçın, şeker, vanilya ile karamelize edilip sonra üstüne milföy hamuru kapatılarak tersdüz ediliyor
Krem şanti ile servis ediliyor
Tarifi için tıklayın
14 Eclaire (Ekler)


Bizim yabancı olmadığımız bu tatlı, Fransa'nın bize sunmuş olduğu nimetlerden biri Pate a chouxadı verilen hamurla, pastacı kremasının karışımı olan eklerin bir diğer kardeşi de profiterol
Normalde bizim çikolatalısına müptela olduğumuz ekler, Fransa'da her çeşidi ile satılıyor, bunların başında karamelli, fıstıklı ve frambuazlı geliyor
Tarif için buradan
15 Peynirler ve şaraplar ve dahası


En güzel, en parfümlü peynirlerin ana vatanı Fransa
Kamamber, Brie, Komte, Rokfor, Chevre, Munster ve dahası
Bizlerin aksine onlar ne kahvaltıda ne de yemeğin başında yiyorlar peyniri
Fransada peynir yeme kültürü yemekten hatta tatlıdan sonraya bırakılıyor Dijestif olduğu öne sürülüyor ve mutlaka Fransa'nın en bilinen (Bordeux, Chardonnay, CabarnetSauvignon, Merlot gibi) şaraplar ile tüketiliyor


 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt