Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fransız UsulÜ CiĞer

Fransız UsulÜ CiĞer

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
FRANSıZ USULÜ CIĞER


MALZEMELER

600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
12 çay kaşığı toz şeker
12 demet kıyılmış maydonoz
23 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI

Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 15 çay bardağı sıcak su katın Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın 12 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın


 
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt