iltasyazilim
FD Üye
FRANSıZ USULÜ CIĞER
MALZEMELER
600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
12 çay kaşığı toz şeker
12 demet kıyılmış maydonoz
23 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 15 çay bardağı sıcak su katın Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın 12 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın
MALZEMELER
600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
12 çay kaşığı toz şeker
12 demet kıyılmış maydonoz
23 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 15 çay bardağı sıcak su katın Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın 12 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın