Vitamin dolu çorbaların başında gelen Fransız soğan çorbası birinci ismini duyduğunuzda biraz tuhaf gelecek gelgelelim tadını yudumladığınızda çok beğeneceğiniz soğan çorbasını denemek velev misiniz? Prodüksiyonu epey kolay olan soğan çorbasının prodüksiyonu bugünkü tanımımızda.
Soğan çorbası, hem iştah açan hem bağışıklı kuvvetlendiren, tıpkı zamanda ağrı kesici, pek çok vitamin ve mineralle kaplı Fransızların klâsik metotlarla hazırladığı enfes bir yemektir. Soğan ve sarımsağı bir arada kullanıp kısık ateşte karamelize ettikten sonra tavuk suyu ile buluşan soğan çorbası bir armağanı hak ediyor. Kıvamını bir defa tutturduğunuzda sık sık içmek isteyeceğiniz Fransız soğan çorbasının her kaşığında şifa bulunuyor. Eksperlerin kesinlikle içilmesi gerektiğini önerdiği bu çorbayı denemek için tanımımızı hazırlayabilirsiniz.
FRANSIZ ADABI SOĞAN ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
Yarım baget ekmek
100 gram gravyer peyniri
Karemelize edilmiş soğan
İnce kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
Tereyağını tencereye atıp ay biçiminde mutlakmış kuru soğan ve sarımsakları içerisine atın.
Daha sonra uygunca yumuşayınca tavuk suyunu ek edip, yarım saat kadar kaynattıktan sonra blenderdan geçirin.
Ekmekleri dikdörtgen modüllere ayırıp, peyniri rendeleyin.
Kaseye aldığınız çorbanın üzerine evvel ekmeği sonra peyniri koyup 10 dakika bekletin.
Peynir eridiğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...