Fransız Usulü Ispanak Çorbası MALZEMELER 8 karakter 1 kg ıspanak 1 çorba kaşığı yağ 3 adet orta doruk piyaz doğranmış soğan 2 kahve fincanı un 12 su bardağı et suyu ½ çorba kaşığı tuz az hindistancevizi rendesi HAZIRLANIŞI Ispanakların yalnızca yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonradan kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra ayrıntılarıyla sıkın Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin 45 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ek edin 12 dakika daha kavurup unu ilave edin En Ince Ayrıntısına Kadar karıştırdıktan sonradan tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika ara sıra karıştırarak kaynatıp pişirin Ateşten alıp bir süzgeçten ya da püre makinasından geçirin