nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Fransızların Besin Tarzı Nasıldır?
Fransızlar beslenmelerine büyük yük veren ve mutfağı sanata dönüştüren bir millettir Kökenleri Orta çağlara dek uzanır Kolonileşme döneminde dünyanın pek fazla yerinin mutfağından esinlenmeler yaşayan ve bilhassa de Bonapart döneminde ünlü aşçılar yetiştirmişlerdir
Fransanın her bölgesinin farklı bir yemek ve mutfak kültürü vardır denilebilir Bazı bölgelerinde jambon ve av etleri yaygınken, bir takım gbölgelerinde de midye karides gibi kabuklu deniz ürünleri ün yapmıştır
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır
Fransada doğup tüm dünyaya yayılan baget ve kruvasanları bilmeyeniniz yoktur Bu iki ekmek kahvaltılarının en önemli iki besinidir Peynir çeşitlerinde ise ilk sırayı gravyer peyniri alır Öğlen yemeği için iki saat ayırırmış Fransızlar Tabi şimdilerde bir saate düşmüş bu ara fakat yinede öğlen yemeği Fransızlar için asgari akşam yemeği dek önemlidir
Akşam yemeğine gelince önce ordövr, esas yemek ve tatlı olmak üzere üç bölümde yenir Salata için ısrarcı değillerdir ama ekmek, şarap ve maden suyu olmazsa olmazlarındandır akşam yemeklerinde
Fransızlar ayrıca göze hem de mideye hitap etmeyi seviyorlar yemeklerinde ve dünyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başarmışlardır Et tüketimi konusunda çok seçici oldukları söylenemez Salyangoz eti bile soflarında yer alır *
Fransızlar beslenmelerine büyük yük veren ve mutfağı sanata dönüştüren bir millettir Kökenleri Orta çağlara dek uzanır Kolonileşme döneminde dünyanın pek fazla yerinin mutfağından esinlenmeler yaşayan ve bilhassa de Bonapart döneminde ünlü aşçılar yetiştirmişlerdir
Fransanın her bölgesinin farklı bir yemek ve mutfak kültürü vardır denilebilir Bazı bölgelerinde jambon ve av etleri yaygınken, bir takım gbölgelerinde de midye karides gibi kabuklu deniz ürünleri ün yapmıştır
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır
Fransada doğup tüm dünyaya yayılan baget ve kruvasanları bilmeyeniniz yoktur Bu iki ekmek kahvaltılarının en önemli iki besinidir Peynir çeşitlerinde ise ilk sırayı gravyer peyniri alır Öğlen yemeği için iki saat ayırırmış Fransızlar Tabi şimdilerde bir saate düşmüş bu ara fakat yinede öğlen yemeği Fransızlar için asgari akşam yemeği dek önemlidir
Akşam yemeğine gelince önce ordövr, esas yemek ve tatlı olmak üzere üç bölümde yenir Salata için ısrarcı değillerdir ama ekmek, şarap ve maden suyu olmazsa olmazlarındandır akşam yemeklerinde
Fransızlar ayrıca göze hem de mideye hitap etmeyi seviyorlar yemeklerinde ve dünyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başarmışlardır Et tüketimi konusunda çok seçici oldukları söylenemez Salyangoz eti bile soflarında yer alır *