Fransızların Beslenme Tarzı Nasıldır?
imagesfransizlarinbeslenmetarzinasildir5adfa52074730
Fransızlar beslenmelerine buyuk onem veren ve mutfağı sanata donuşturen bir millettir Kokenleri Orta cağlara kadar uzanır Kolonileşme doneminde dunyanın pek cok yerinin mutfağından esinlenmeler yaşamış ve ozellikle de Bonapart doneminde unlu aşcılar yetiştirmişlerdir
Fransanın her bolgesinin ayrı bir yemek ve mutfak kulturu vardır denilebilir Bazı bolgelerinde jambon ve av etleri yaygınken, bazı gbolgelerinde de midye karides gibi kabuklu deniz urunleri un yapmıştır
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının vazgecilmezleri arasındadır
Fransada doğup tum dunyaya yayılan baget ve kruvasanları bilmeyeniniz yoktur Bu iki ekmek kahvaltılarının en onemli iki besinidir Peynir ceşitlerinde ise ilk sırayı gravyer peyniri alır Oğlen yemeği icin iki saat ayırırmış Fransızlar Tabi şimdilerde bir saate duşmuş bu ara ama yinede oğlen yemeği Fransızlar icin en az akşam yemeği kadar onemlidir
Akşam yemeğine gelince once ordovr, ana yemek ve tatlı olmak uzere uc bolumde yenir Salata icin ısrarcı değillerdir ama ekmek, şarap ve maden suyu olmazsa olmazlarındandır akşam yemeklerinde
Fransızlar hem goze hem de mideye hitap etmeyi seviyorlar yemeklerinde ve dunyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başarmışlardır Et tuketimi konusunda cok secici oldukları soylenemez Salyangoz eti bile soflarında yer alır
imagesfransizlarinbeslenmetarzinasildir5adfa52074730
Fransızlar beslenmelerine buyuk onem veren ve mutfağı sanata donuşturen bir millettir Kokenleri Orta cağlara kadar uzanır Kolonileşme doneminde dunyanın pek cok yerinin mutfağından esinlenmeler yaşamış ve ozellikle de Bonapart doneminde unlu aşcılar yetiştirmişlerdir
Fransanın her bolgesinin ayrı bir yemek ve mutfak kulturu vardır denilebilir Bazı bolgelerinde jambon ve av etleri yaygınken, bazı gbolgelerinde de midye karides gibi kabuklu deniz urunleri un yapmıştır
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının vazgecilmezleri arasındadır
Fransada doğup tum dunyaya yayılan baget ve kruvasanları bilmeyeniniz yoktur Bu iki ekmek kahvaltılarının en onemli iki besinidir Peynir ceşitlerinde ise ilk sırayı gravyer peyniri alır Oğlen yemeği icin iki saat ayırırmış Fransızlar Tabi şimdilerde bir saate duşmuş bu ara ama yinede oğlen yemeği Fransızlar icin en az akşam yemeği kadar onemlidir
Akşam yemeğine gelince once ordovr, ana yemek ve tatlı olmak uzere uc bolumde yenir Salata icin ısrarcı değillerdir ama ekmek, şarap ve maden suyu olmazsa olmazlarındandır akşam yemeklerinde
Fransızlar hem goze hem de mideye hitap etmeyi seviyorlar yemeklerinde ve dunyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başarmışlardır Et tuketimi konusunda cok secici oldukları soylenemez Salyangoz eti bile soflarında yer alır