Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fransızların En Ünlü Yemeği

Fransızların En Ünlü Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Fransızların En Ünlü Yemekleri




Fransanın En Ünlü Yemeği Nedir

Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir milli mutfaktır Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır

Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış MarieAntoine Carême (17841833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen dikkatli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır

Bouchon
Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta türüdür Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yöresel yemekleri üzerinde uzmanlaşmışlardır

Brasserie
Meyhane anlamına gelir AlsaceLorraine bölgesinden gelen göçmenler kadar 1870'lerde açılmıştır Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewürztraminer gibi Alsace yöresine ait şaraplar da servis ederler En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz ürünleridir Brasserie bütün gün açıktır ve günün her saatinde benzer mönü geçerlidir

Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği



KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE

2 Minik Kereviz
1 Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Kaz Yağı
Tuz

Kerevezleri soyup küçük zarlar halinde belirli Bunları limoni ve tuz kaynar suda 5 dakika haşlayın Sonradan iyice süzüp, bir mutfak havlusu içinde kurutun Gerisinde bir tavada, kaslı ateşte 1 çorba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın Kızarınca tekrar mutfak havlusuna yayıp yağlarını süzdürün, tuzlayın ve sıcak servis yapın *
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt