iltasyazilim
FD Üye
Fransızların En Ünlü Yemekleri
Fransanın En Ünlü Yemeği Nedir
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir milli mutfaktır Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır
Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış MarieAntoine Carême (17841833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen dikkatli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır
Bouchon
Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta türüdür Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yöresel yemekleri üzerinde uzmanlaşmışlardır
Brasserie
Meyhane anlamına gelir AlsaceLorraine bölgesinden gelen göçmenler kadar 1870'lerde açılmıştır Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewürztraminer gibi Alsace yöresine ait şaraplar da servis ederler En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz ürünleridir Brasserie bütün gün açıktır ve günün her saatinde benzer mönü geçerlidir
Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği
KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE
2 Minik Kereviz
1 Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Kaz Yağı
Tuz
Kerevezleri soyup küçük zarlar halinde belirli Bunları limoni ve tuz kaynar suda 5 dakika haşlayın Sonradan iyice süzüp, bir mutfak havlusu içinde kurutun Gerisinde bir tavada, kaslı ateşte 1 çorba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın Kızarınca tekrar mutfak havlusuna yayıp yağlarını süzdürün, tuzlayın ve sıcak servis yapın *
Fransanın En Ünlü Yemeği Nedir
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir milli mutfaktır Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır
Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış MarieAntoine Carême (17841833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen dikkatli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır
Bouchon
Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta türüdür Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yöresel yemekleri üzerinde uzmanlaşmışlardır
Brasserie
Meyhane anlamına gelir AlsaceLorraine bölgesinden gelen göçmenler kadar 1870'lerde açılmıştır Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewürztraminer gibi Alsace yöresine ait şaraplar da servis ederler En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz ürünleridir Brasserie bütün gün açıktır ve günün her saatinde benzer mönü geçerlidir
Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği
KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE
2 Minik Kereviz
1 Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Kaz Yağı
Tuz
Kerevezleri soyup küçük zarlar halinde belirli Bunları limoni ve tuz kaynar suda 5 dakika haşlayın Sonradan iyice süzüp, bir mutfak havlusu içinde kurutun Gerisinde bir tavada, kaslı ateşte 1 çorba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın Kızarınca tekrar mutfak havlusuna yayıp yağlarını süzdürün, tuzlayın ve sıcak servis yapın *